Marigó acusa el govern de Blanes de no complir el pla de sanejament

El regidor d'Hisenda diu que la tendència es compleix i que el 2010 hi haurà superàvit

Marigó ha denunciat que el pla de sanejament que es va fer pel 2009, després que s'acabés el 2008 amb 5,476 milions d'euros de balanç negatiu, ha tingut una desviació d'un milió d'euros. En el pla es preveia que el tancament del 2009 havia de ser d'aproximadament 2.056.000 euros negatius, però en realitat s'ha tancat amb 3.062.000 euros de balanç negatiu, un milió més. Marigó també va denunciar que en el pla de sanejament es preveia un pressupost de despeses pel 2010 de 40.861.000 euros i que s'ha ampliat a l'hora de la veritat a 43.140.000.

El portaveu socialista va acusar Burjachs d'haver mentit en el ple passat, ja que va dir que el pla de sanejament s'estava complint. «Estan fent trampes al solitari, hipotecant greument el poble de Blanes», va dir Marigó. «Modelen el pla de sanejament com un xiclet», va afirmar l'exalcalde, que hi va afegir que el pla esdevé «un document poc fiable i poc rigorós en mans d'uns polítics sense escrúpols que tenen la mentida per bandera».

Burjachs va respondre les acusacions de Marigó afirmant que s'està «seguint la dinàmica del pla de sanejament», i que està previst «tenir superàvit» aquest 2010. Sobre la desviació d'un milió d'euros del 2009, Burjachs va afirmar que el pla són «previsions», i que «a vegades no s'encerten», però que «el que val és la dinàmica del pla de sanejament». «Jo veig una tendència que ens portarà al superàvit aquest any», va remarcar el regidor.

Manipular el pressupost

Marigó també va acusar el govern de manipular el pressupost del 2010, fent constar els 4 milions de l'empresa d'escombraries Nora com un cànon i com a ingressos en el pressupost, quan, a parer seu, es tracta d'un préstec que s'ha de tornar en 16 anys, i no podria computar per tant com a ingrés. «És una manera de disfressar els números», va dir. Burjachs va respondre que «es regeix pel que diuen els tècnics». «L'informe de l'interventor ho deixa clar», va afirmar. Burjachs també va recordar: «En aquest moment de l'anterior mandat, Marigó havia trencat el govern, no havia fet el pla general i no havia fet res.»

EL PROTAGONISTA

JOSEP MARIGÓ
portaveu del PSC de blanes
«Modelen el pla de sanejament com un xiclet, i esdevé un document poc fiable i poc rigorós en mans d'uns polítics sense escrúpols que tenen la mentida per bandera»
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.