ICV-EUiA de Rubí no descarta convocar un ple extraordinari que tracti les mesures anticrisi

ICV-EUiA de Rubí s'ha marcat com a objectiu que les mesures anticrisi locals amb vista a aquest any i el que ve puguin quedar definides «abans de l'estiu». Per aconseguir-ho, els ecosocialistes ja han anunciat que faran «batalla política» i, fins i tot, no descarten convocar un ple extraordinari sobre la matèria sempre que les seves reivindicacions no siguin escoltades. «Reclamem la discussió de noves propostes i que es faci un balanç públic de les actuacions de l'any passat davant de tota la ciutadania i de tots els signants de l'acord de fa un any per combatre la crisi», va manifestar la portaveu del grup municipal, Marta Ribas, tot deixant clar que, per ella, la comissió informativa convocada demà mateix, i on el govern ha d'informar l'oposició, «només és una primera part que s'ha hagut de forçar molt». En aquest sentit, espera rebre una informació «exhaustiva, actualitzada i realista».

«L'alcaldessa es va negar a convocar un ple extraordinari quan ho vam sol·licitar i la resta de forces de l'oposició també volen un balanç públic», va afegir Ribas, que va avançar que ICV-EUiA ja està enllestint un altre «paquet de mesures i propostes» basat en la contenció encara més de les despeses per destinar els diners «a ajudar els afectats per l'atur i crear ocupació».

«Les dades d'atur comarcal no milloraran fins al 2013 i això fa que les mesures anticrisi requereixin de més valentia i contundència», va comentar Ribas, tot explicitant que, «si no es fa res abans de l'estiu, tot quedarà en paper mullat». En la seva opinió, ja no hi hauria «marge de maniobra per poder adaptar els pressupostos d'aquest any», i tot plegat perquè el seu convenciment és que es va «mig any tard».

Jornada comarcal de la coalició

La coalició ICV-EUiA va celebrar divendres, en els prolegòmens del dia dels treballadors, una jornada per debatre sobre la necessitat de noves mesures d'austeritat en la despesa pública, de suport a qui viu la crisi i de canvi de sistema productiu per generar ocupació estable i de qualitat. Hi van parlar el senador Joan Josep Nuet, la diputada al Parlament Laura Massana, i els màxims dirigents comarcals d'Iniciativa, Xavier Boix, i EUiA, Marisol Martínez, entre d'altres. El municipi triat per a l'acte va ser Santa Perpètua, el primer de la comarca on van forçar –dijous 22– un ple extraordinari per proposar el paquet de mesures. La sessió plenària, però, va acabar sense acords, ja que el govern local (PSC-ERC-CiU) va tombar el pla ecosocialista i va dir a ICV-EUiA que els plantejaria un altre pacte anticrisi propi abans de tres mesos.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.