ERC acusa els responsables de Tusgsal d'impedir que el metro arribi a més barris de Badalona

El diputat i candidat d'Esquerra a les properes eleccions municipals, Uriel Bertran, i el president d'aquest partit a Badalona, Miquel Estruch, acusen l'empresa concessionària del servei d'autobusos, Tusgsal, d'intentar evitar que la xarxa de metro s'estengui per alguns barris de Badalona. Les manifestacions dels dos dirigents republicans arriben dies després que la Generalitat hagi aprovat un pla territorial metropolità que ignora la possibilitat de perllongar en el futur la línea 2 de metro fins als barris de Casagemes, Pomar i Morera, abans d'arribar a Can Ruti.

«Pressions polítiques»

Per Bertran i Estruch, l'extensió de la xarxa de metro a tota la ciutat és «imprescindible» i mentre el primer va censurar que «els interessos legítims d'una empresa privada com Tusgsal passin per sobre dels interessos públics», Estruch va parlar de «pressions polítiques» sobre el PSC que hauria fet el màxim responsable d'aquesta empresa de transports, Fermín Casquete, per obstaculitzar l'allargament d'una xarxa que, si es fa, «malmetria el negoci de les línies d'autobusos», segons va dir Bertran en declaracions a Catalunya Ràdio. «Tothom sap perfectament que la major part de la propietat de Tusgsal recau en una persona que té unes reconegudes, manifestes i públiques vinculacions polítiques», va apuntar el president d'ERC a Badalona. «Que al Barcelonès Nord no s'hagi desplegat la xarxa tant com s'ha fet al Baix Llobregat respon, en part, a pressions empresarials que tenen una gran influència política», va afegir Bertran.

Casquete amenaça d'anar al jutjat

j. g. n

Les paraules d'ERC a Badalona van tenir, ahir, una contundent resposta del màxim responsable de Tusgsal. «Aquestes acusacions són greus i ens reservarem la possibilitat d'emprendre accions judicials contra els seus autors, que les hauran de justificar on toqui», va avançar Casquete abans d'assegurar que qui les comparteixi «demostra que no té ni idea del que és la mobilitat». «Com més metro tinguem, més ric serà el transport públic i hi sortirem guanyant tots», va afirmar l'empresari per subratllar després la «vocació pública» del servei que ofereix des que va començar. «Ens devem a l'administració i, si fos per nosaltres, tant de bo es decidís ara l'ampliació de la xarxa de metro», va concloure Casquete abans de titllar de lamentable el discurs d'ERC.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.