Homenatge massiu a Maria Ramoneda un cop arxivada la causa de Sant Oleguer

La regidora Maria Ramoneda, la més veterana del PSC, i la resta del consistori sabadellenc, va rebre ahir l'homenatge de més de 300 persones al pati del centre cívic de la Creu Alta, enmig de veïns, amics, representants de nombroses entitats i companys de partit. L'acte va servir per encoratjar-la després del «malson» i l'«embolica que fa fort» del cas Sant Oleguer –va explicar el sardanista Jordi Saura–, una causa que la fiscal va arxivar sense haver-hi apreciat cap imputació punible. Saura en va glossar els vessants de «companya, amiga, lluitadora i regidora» i li va agrair la seva humanitat, abans d'una breu actuació dels Cantaires de Can Feu.

En l'homenatge també van intervenir-hi altres persones del món associatiu creualtenc, com ara Lluís Subirana o Carme Piedrafita, antiga companya de lluites veïnals, o el doctor Miquel Aguilar, el president d'AVAN. Un altre vell company i president del PSC, Simón Saura, va explicar que la va conèixer als anys seixanta, «en un país que no li agradava i va començar a canviar», amb accions com ara la lluita veïnal pel cobriment de la Riereta –l'actual eix Macià– o la preservació del solar del parc Catalunya, amb plantades nocturnes d'arbres.

Disposada a continuar

Ramoneda, emocionada, va agrair les nombroses mostres de suport: «Vosaltres sou la meva família.» Va reivindicar també les lluites amb Saura –«dues velles glòries, com xemeneies de Sabadell»– i els seus onze anys de feina municipal amb la cap d'àrea, Rosa Graells –«hem plorat juntes i juntes hem fet multitud de coses». També va negar que l'acte fos el preludi del seu comiat i es va posar a disposició de l'alcalde –que la va abraçar al final– per continuar en el seu equip.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.