ERC replica que Espanya no vol ser salvada amb «vel·leïtats reformistes»

«És molt difícil salvar allò que no vol ser salvat.» El president d'ERC, Joan Puigcercós, va respondre així a la proposta de Josep Antoni Duran i Lleida de formar un govern de concentració a Madrid que faci front a la crisi. En una entrada al seu bloc, Puigcercós va censurar que Duran «o qualsevol altre líder del PSC» aparegui amb «vel·leïtats reformistes». «Tinc la sensació que a Madrid, ni a la Moncloa, ni a Gènova, ni a Ferraz els esperen», va opinar el líder dels republicans. Puigcercós va qüestionar que Duran proposi un govern de concentració a Madrid i, en canvi, el negui per a Catalunya en cas que el Tribunal Constitucional retalli l'Estatut. Li va treure importància, però, perquè creu que Artur Mas i CDC no defensen la proposta de Duran. «Tinc la sensació que és una ocurrència personal del líder democratacristià», va apuntar. El secretari general d'ICV, Joan Herrera, per la seva banda, va opinar: «No sortirem de la crisi amb un govern de concentració amb propostes de dretes.»

ERC va tancar precisament ahir la seva Convecció de Quadres a Lloret de Mar. En el discurs de clausura, el seu secretari general, Joan Ridao, va cridar de nou a concebre les pròximes eleccions com un «autèntic referèndum sobre la viabilitat de l'Estat de les autonomies».

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.