El Suprem revisarà l'arxivament de la queixa contra De la Rua per la seua amistat amb Camps

El CGPJ va arxivar la denuncia d'un particular contra el magistrat per no haver-se abstingut en el «cas Gürtel»

En la vespra del 12 de maig, data en què el Tribunal Suprem ha de decidir si reobri la branca valenciana del cas Gürtel pel presumpte suborn indegut a president Camps, el mateix tribunal ha decidit revisar la decisió del Consell General del Poder Judicial (CGPJ) d'arxivar la queixa que un particular va formular contra el president del Tribunal Superior de Justícia valencià, Juan Luis de la Rúa. El denunciant va considerar que De la Rúa havia d'haver-se abstingut en el sobreseïment de la trama valenciana del cas, ja que el president de la Generalitat, Francisco Camps —imputat per aquests fets— el va considerar «amic».

Així els magistrats de la secció Tercera, Maurandi Guillén i Lucas Murillo admeten a tràmit el recurs contenciós-administratiu presentat per l'advocat José Luis Mazón contra l'acord de la comissió Disciplinària del CGPJ del passat 26 novembre. En aquella data, la comissió va decidir arxivar la causa malgrat admetre que la imparcialitat de De la Rúa «estava en qüestió» després que el president Camps es referira a ell com a «amic» i fora admesa aquesta circumstància com un fet provat. Mazón defensa que el magistrat va incórrer en una «falta disciplinària molt greu» derivada d'una «infracció del deure d'abstenció» a què li obligava la seua amistat amb el president del Consell.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.