Sectors del PSC aposten per Pia Bosch per substituir Anna Pagans com a cap de llista a Girona

També es valora un tàndem amb l'alcaldessa al capdavant i un futur relleu

La maquinària electoral socialista es troba en ple debat per l'estratègia a seguir a la capital gironina. Alguns sectors aposten per renovar la cap de llista del PSC per Girona i situar-hi a Pia Bosch, diputada al Parlament, exdelegada del Govern i exregidora al consistori gironí. Tampoc sembla casual que el partit l'hagi instituït com a responsable del programa electoral i coordinadora dels candidats a les eleccions al Parlament, un càrrec que li donarà major projecció pública i presència en els mitjans de comunicació.

Les enquestes que comencen a tenir tots els partits assenyalen que els socialistes tindrien d'una davallada important que els situaria amb un empat tècnic amb CiU, que podria situar a l'oposició als socialistes, després de més de trenta anys al govern. Un fet que explicaria els moviments interns en l'agrupació local del PSC a Girona amb vista a les pròximes eleccions. L'opció de Pagans es manté, però, sobre la taula, per bé que és veu com una aposta més conservadora, tenint en compte la davallada que assenyalen les enquestes electorals realitzades fins ara.

Renovar la llista a fons

Un dels paràmetres que semblen clars és una renovació molt important de la llista dels socialistes, en què repetirien molt pocs noms. Gairebé només Ignasi Thió si se situa en els primers llocs, o Lluïsa Faxedas. Això permetria apostar per noms nous, com l'exdelegat de Salut i del Govern, Ferran Cordón, o recuperar l'ara diputat al Congrés Àlex Sàez, que ja va ser regidor del 1999 al 2004 amb Joaquim Nadal i Pagans.


ELS PERSONATGES

PIA BOSCH
Va ser regidora a l'Ajuntament de Girona del 1995 al 2004, com a responsable dels serveis socials. Entre el 2004 i el 2006 va ser delegada de la Generalitat a Girona. Des d'aquell any Bosch és diputada al Parlament.
ANNA PAGANS
El 1991 va entrar a l'Ajuntament de Girona com a regidora, on va regir les àrees d'Educació, Via Pública i Seguretat, i també l'àrea d'Alcaldia. El 2002 va assumir l'alcaldia de Joaquim Nadal i la va mantenir el 2003 i el 2007.

Relacions entre CiU i ERC

Les travesses al capdavant del PSC són seguides amb expectació per a la resta de grups municipals, alguns dels quals encara no tenen clar tampoc el seu candidat. CiU ja va presentar Carles Puigdemont com alcaldable per al 2011 amb un clar missatge de canvi, mentre que ERC proposa que sigui Blanca Palmada qui lideri el nou projecte en substitució de Cristina Alsina. Precisament, ERC i CiU han acostat posicions amb l'organització de les consultes sobre la independència, que han suposat un treball en comú entre integrants dels dos partits, un fet que podria facilitar un pacte postelectoral. Tot i això, algun sector del PSC tampoc veuria descabellat apostar per la sociovergència amb Puigdemont d'alcalde, un escenari inversemblant per altres socialistes. El cert és que Puigdemont ja ha declarat que no tanca cap porta per pactar si es garanteix el canvi. Queda per veure si el PP aposta per Concepció Veray i revelar si ICV aclareix el seu cap de llista o fa repetir a Joan Olòriz.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.