Meritxell Roigé serà la principal aposta de CiU a les Terres de l'Ebre

La regidora de Tortosa ocuparà un lloc de sortida en la llista per Tarragona

El convergent Ferran Bel continua centrat políticament en l'alcaldia de Tortosa, però situarà en els llocs de sortida de les llistes al Parlament una persona de la seua màxima confiança. «Cal acabar de configurar la llista», va advertir ahir, tot i que va admetre «amb total normalitat» que Meritxell Roigé «serà diputada». «Ara a CiU tenim set diputats per Tarragona, però tenim aspiracions legítimes d'arribar a tenir-ne vuit», va precisar Bel. Siga com siga, la previsió de CDC de Tortosa és que Roigé puga ocupar el tercer lloc de la candidatura de CiU per la circumscripció de Tarragona –en les últimes eleccions al Parlament, Francesc Sancho va anar-hi de número quatre–, només al darrere del cap de llista i actual president de la Diputació, Josep Poblet, i del número dos, reservat al candidat d'Unió Democràtica.

La candidatura de Roigé va ser ratificada per unanimitat en l'assemblea de militants de dimarts a la nit. Nascuda a Tortosa fa 34 anys, Roigé és la presidenta de CDC al Baix Ebre i tinenta d'alcalde d'Urbanisme de Tortosa, així com portaveu de CiU a l'Ajuntament. De fet, Roigé va confirmar que la seua intenció és mantenir les seues responsabilitats de govern a l'Ajuntament i fer-les compatibles amb la seua nova tasca com a diputada, tot donant per fet que podrà ocupar un bon lloc de sortida. «Afronto amb molta il·lusió aquest nou repte, i intentaré treballar al màxim, per millorar les Terres de l'Ebre i el conjunt del país», va afirmar Roigé abans d'agrair la confiança dels militants i també de donar per fet que CiU guanyarà les eleccions i posarà fi al tripartit.

D'altra banda, tant Roigé com Bel van tenir paraules d'agraïment cap a Sancho, que ha estat diputat durant set anys. «Hem d'agrair la feina de Sancho, un diputat que ha destacat molt per les seues funcions en l'àmbit de la salut», va valorar Roigé. Properament, les assemblees comarcals de CDC al Montsià, la Ribera d'Ebre i la Terra Alta designaran els seus candidats, i la federació de l'Ebre també podria proposar algun nom. Unió elegirà els candidats més tard, al juny.

LA CANDIDATA

MERITXELL ROIGÉ
Presidenta de CDC al Baix Ebre i tinenta d'alcalde d'Urbanisme a Tortosa. És llicenciada en dret i en ciències polítiques i de l'administració, i diplomada en dret urbanístic
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.