Preocupació dels grups municipals pel futur econòmic de l'Ajuntament, al debat d'Olot Televisió

  • VÍDEO: Declaracions de Llorenç Planagumà, d'ApG
  • VÍDEO: Declaracions de Josep Maria Corominas, de CiU
  • VÍDEO: Declaracions del portaveu d'ERC, Pere Gómez, a Olot Televisió
  • VÍDEO: Declaracions del portaveu del PP, Joaquim de Trincheria, a Olot Televisió.
  • VÍDEO: Declaracions del portaveu del PSC, Joan Albesa, a Olot Televisió
  • VÍDEO: Declaracions del portaveu de la PxC, Moisès Font, a Olot Televisió.

Els portaveus dels grups municipals a l'Ajuntament d'Olot es van manifestar ahir en un debat a Olot Televisió molt preocupats per la situació econòmica que heretarà el govern que surti de les urnes a les eleccions de l'any vinent. Joan Albesa (PSC), al govern, va fer èmfasi en les dificultats generals de finançament en què es troben els ajuntaments, va qualificar de catastrofistes els altres portaveus i va remarcar que l'Ajuntament ha tingut superàvit el 2009 i que pot encarar el futur amb garanties. Llorenç Planagumà, d'Alternativa per la Garrotxa, al govern amb el PSC, va apostar per un ampli consens polític per buscar estratègies pressupostàries innovadores. Josep Maria Corominas (CiU) es va mostrar preocupat per l'endeutament i el nivell de crèdit, per la retallada de les aportacions de l'Estat i per l'increment de despeses que comportarà la posada en marxa dels nous equipaments. Pere Gómez (ERC) va alertar que la despesa pot acabar afectant les butxaques dels ciutadans. Moisès Font (P×C) va afegir-hi que la retallada d'aportacions estatals es començarà a notar ara i va insistir que la situació actual durà a l'increment de la pressió fiscal. Joaquim de Trincheria (PP) va dir que entén que cal endeutar-se per fer coses, però va demanar que no es facin «ximpleries».

Radiografia

Els portaveus van reflexionar també sobre la ciutat. Albesa va dir que Olot està a punt per afrontar els reptes de futur quant a polítiques de serveis a les persones, a l'atenció a la cohesió social, a la transformació de la ciutat, i a la continuïtat del projecte de ciutat. Corominas va afirmar que tot parlava d'un final d'etapa i va criticar que no s'hagi fet gaire res en promoció econòmica, ni en les qüestions del dia a dia dels ciutadans. Gómez va manifestar que el principal repte d'Olot és el de la cohesió social i també va destacar la necessitat de buscar noves estratègies de mobilitat. Planagumà va apostar per un ampli debat sobre com fer passar la ciutat al segle XXI en termes socials i econòmics. De Trincheria va reclamar una política de futur que no espatlli el passat industrial de la vila, ni el seu entorn privilegiat, i Font va dir que Olot està a la deriva. La immigració, l'oci i la política de barris també es van debatre.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.