Els paquets de tabac hauran de dur imatges dels efectes nocius de fumar per a la salut

El Consell de Ministres aprova un reial decret que hi obliga

El reial decret modifica l'existent sobre aquesta qüestió, que data del 2002 i que regula l'etiquetatge dels productes de tabac i els continguts màxims de nicotina, quitrà i monòxid de carboni, i inclou una pròrroga de 12 a 24 mesos per a l'adaptació dels envasos als nous requisits de comercialització. En total, s'han escollit 14 pictogrames dels 42 que formen el catàleg que va aprovar la UE el 2005 per unificar els criteris en les advertències. Entre les imatges escollides, n'hi ha de reals d'operacions de càncers de pulmó, boques plenes de llagues i tumors al coll però també hi ha fotomuntatges de cigarretes que simulen la disfunció erèctil d'un penis. En els textos, s'informa que deixa de fumar redueix un 50% el risc de malalties coronàries i introdueix, a més, dos missatges de protecció dels nens i als fetus davant el fum del tabac.

Petició a l'OMS

El Consell de Ministres va acordar també ahir demanar a l'Organització Mundial de la Salut (OMS) l'eliminació de la transsexualitat de la classificació internacional de malalties i de la consideració com a tal en els manuals especialitzats de referència. Amb motiu del Dia Mundial contra l'Homofòbia i la Transfòbia, que commemora el 17 de maig de 1990, dia en què l'OMS va retirar l'homosexualitat del seu catàleg de trastorns, el Consell de Ministres va aprovar un acord en què es fa una declaració institucional contra l'homofòbia i la transfòbia.

Drets i deures de l'Exèrcit

La ministra de Defensa, Carme Chacón, va assegurar ahir que el govern ha posat com a «requisit indispensable» a la futura llei orgànica de drets i llibertats de les Forces Armades que hi hagi un ampli consens parlamentari perquè sigui aprovada. El Consell de Ministres va aprovar ahir l'avantprojecte d'aquesta normativa, que per primer cop regularà drets dels militars com ara la llibertat d'expressió, reunió, associació, i intimitat i dignitat personal. Regularà, a més, drets de caràcter professional com la jornada laboral, el règim de permisos i els camins de participació dels militars per exposar queixes.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.