CiU mobilitza els municipis per vigilar que l'Estat enllesteixi l'N-II de Fornells de la Selva a Tordera

Confien que el segon semestre del 2010 ja estaran licitats tots els trams del sud

«El nostre objectiu és sacsejar des d'Orriols fins a Tordera i Blanes, perquè tot es mogui, fins que es licitin les obres i entrin les màquines», va dir el diputat de CiU al Congrés Jordi Xuclà en la roda de premsa d'ahir, que va reunir alcaldes i regidors dels dotze municipis que travessa l'N-II. Xuclà va parlar amb el convenciment que les obres es faran: «Dimecres passat es va haver d'anunciar una retallada històrica, fruit de la mala gestió en la crisi mundial. Malgrat la retallada de 6.046 milions d'euros en infraestructures, a les comarques gironines hi ha obres que no es poden aturar: el TAV, una obra molt avançada i per la qual ja es paga el cànon al tram de la Jonquera i aquest any ja hi passarà el tren, i l'N-II.» Va recordar la moció aprovada per unanimitat pel ple del Congrés dels Diputats del 21 d'abril del 2010 i va assegurar que, en converses informals, té garanties del ministre i del president Zapatero mateix que el pla extraordinari per a les infraestructures preveu licitar les obres dels trams de l'N-II de Caldes de Malavella-Sils, Sils-Maçanet de la Selva i Maçanet-Tordera en el segon semestre del 2010. «A Girona hi ha obres innegociables i Zapatero va dir que el pla extraordinari d'infraestructures quedava al marge de la retallada.»

Gabi Casas, alcalde de Fornells de la Selva, i portaveu del grup dels dotze que vetllarà perquè res no s'adormi, va anunciar una comissió de seguiment per exigir l'acompliment de terminis. «Potser no és el moment adequat, però són obres que ja fa anys que haurien de ser acabades.»

El viaducte, lleparà.

En resposta a una pregunta que li van fer els periodistes, Jordi Xuclà va deixar entreveure que, d'entre tots els projectes de l'Estat a les comarques gironines, el que de ben segur quedarà fora dels pressupostos serà el viaducte del tren a Girona, ja que no es tracta de cap obra d'interès general.Els representants municipals que es van reunir a la roda de premsa d'ahir a migdia a la seu de Convergència a Girona van ser:Gabi Casas, alcalde de Fornells; Montse Roura, alcaldessa de Riudellots; Dolors Rovirola, alcaldessa de Vilademuls; Narcís Colomé, alcalde de Riudarenes; Rosa Salarich, tinent d'alcalde d'Urbanisme de Tordera; Carles Gibert, tinent d'alcalde d'Urbanisme de Blanes; Natàlia Figueras, regidora de Maçanet de la Selva; Lluís Aymerich, portaveu de CiU i tinent d'alcalde de Sarrià; Francesc Anoro, portaveu de CiU a Sils; Salvador Balliu, portaveu de CiU a Caldes de Malavella; Patrici Oliveras, i el portaveu de CiU a Sant Julià de Ramis. Dels municipis que havien d'assistir a la reunió només ha faltat Vilobí d'Onyar, que tot i que no hi ha pogut ser-hi formarà part de la comissió de seguiment. També hi van ser Jordi Xuclà, diputat de CiU al Congrés, i Eudald Casadesús, diputat de CiU al Parlament i president de la federació de Convergència de les comarques gironines.

k

Més informació, a www.elpunt.cat

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.