La Diputació no descarta modificar el pressupost a la baixa en funció de les futures retallades

La Diputació no descarta modificar el pressupost per al 2010 a la baixa, en funció de com es concretin les retallades que ha anunciat el govern de l'Estat espanyol en matèria econòmica. Així ho va explicar ahir en el ple el diputat delegat d'Hisenda, Ramon Romaguera, en resposta a una pregunta del diputat de CiU Jaume Torramadé, qui s'havia interessat per les perspectives en aquest tema després dels últims esdeveniments. Romaguera va explicar que estan en espera que es concretin en un decret llei les mesures que ha anunciat el govern espanyol, per veure com afecten la Diputació. «L'any continua sent complicat, però sembla que encara ho serà més, i la Diputació no pot quedar al marge de les retallades», segons va dir Romaguera. De fet, l'Estat aporta cada mes cap a 7 milions a la Diputació, però en les liquidacions d'exercicis anteriors hi haurà ajustos que seran negatius per a l'ens gironí, que haurà de tornar diners en propers pressupostos. Torramadé, per la seva banda, va reclamar que es pactin entre tots els grups els ajustos que s'hagin de fer, perquè el pressupost es va aprovar per unanimitat.

Reglament del català

D'altra banda, el ple d'ahir va aprovar per unanimitat el nou reglament d'ús de la llengua catalana, que vol garantir l'ús preferent del català en totes les activitats i serveis a la Diputació, com ara la documentació derivada dels contractes que s'adjudiquin. El document s'ha adaptat ara a la legislació actual, com l'Estatut o la llei de política lingüística. El president, Enric Vilert, va explicar que calia actualitzar-lo, i també que es posarà a disposició dels ajuntaments que el vulguin utilitzar també com a model. El ple també va aprovar diversos tràmits en obres a la xarxa viària.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.