ICV-EUiA-EPM de Blanes asseguren que s'ha atorgat el servei de recollida de deixalles a canvi de 4 milions

A més, el grup de l'oposició diu que es deuen nou milions a l'empresa anterior

La coalició d'esquerres a l'oposició a l'Ajuntament de Blanes (ICV-EUiA-EPM) considera que els interessos econòmics són prioritaris als dels ciutadans en l'atorgament del servei de la recollida de deixalles.

En els darrers vuit anys, aquest servei era a mans de l'empresa Fomento de Construcciones y Contratas (FCC), i ara per ara s'ha exhaurit el contracte. Però el grup a l'oposició assegura que encara se'ls deu 9 milions d'euros, i que FCC ha amenaçat de presentar un recurs a la manera com es van obrir les pliques en el procés d'atorgament del nou servei a l'empresa Nora, creada l'any 1999, amb un 50% de capital privat i un altra 50% amb participació del Consell Comarcal de la Selva.

Al darrere de la concessió a aquesta empresa, el grup municipal opositor hi veu un recurs per trobar una solució fàcil a l'eixugament del dèficit municipal, que a l'any 2008 va ser de 4,5 milions d'euros, i a l'any 2009 es va rebaixar a 3 milions. A més, a l'oposició assegura que, en el contracte nou a Nora, hi figurava com a condició la cessió de 4 milions d'euros a l'Ajuntament, tot i que les condicions que va oferir FCC van ser més avantatjoses.

És per això, que ICV-EUiA-EPM manté que a partir de les properes eleccions, si obté prou representació, exigirà que el contracte amb Nora es rescindeixi.

Privat i públic

El dia 20 d'octubre de l'any passat es va aprovar definitivament la constitució de l'empresa Nora, de la qual un cinquanta per cent quedava a mans de Cepsa i l'altre meitat en mans del Consell Comarcal de la Selva. Aquest fet va significar un canvi radical en el servei de la recollida de deixalles a les poblacions de la Selva. Amb tota lògica el Consell Comarcal ha lluitat perquè sigui l'empresa –en què té tan alta representació– que faci aquest servei. En el cas de Blanes la negociació no va ser fàcil, tractant-se d'una població que genera un volum de deixalles molt important. Finalment, Cepsa va cedir un deu per cent de les seves accions a l'Ajuntament, i actualment Nora queda de la manera següent: el 50% per al Consell Comarcal, el 40% per a Cepsa i el 10% per a l'Ajuntament de Blanes.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.