Artur Mas alerta a Blanes que les enquestes no han de fer relaxar CiU

El candidat fa dures crítiques a la gestió del govern

Perquè ho entengués tothom, Mas va comparar la cursa cap a la Generalitat amb el futbol: «Hem fet un bon escalfament, però el partit encara no s'ha jugat, les eleccions no s'acaben fins al darrer minut del dia de les votacions.»Tot i que va anunciar que la campanya de CiU serà constructiva i que no calia fer referències als grups del tripartit «perquè ja es marquen sols», el cert és que tant el seu discurs com els dels oradors que el van precedir van desqualificar el govern i, en particular, el PSC. En una mostra del que s'entreveu com l'eix de la campanya electoral pròpiament dita, Artur Mas va fer èmfasi en la mala gestió de la crisi econòmica per part dels governs català i espanyol («mentre a Europa estaven treballant per sortir-se'n, aquí estaven de festa»), els va acusar de no haver fet costat al sector empresarial («que són els que poden donar llocs de treball») i d'haver comès un «malbaratament» augmentant, en dues legislatures, els empleats de la Generalitat, de 103.000 a 226.000.

Com que els partits del govern català són culpables de la situació –va afegir el candidat de CiU– els ciutadans els han de castigar a les urnes. No va concretar les seves receptes per recuperar el país, a part d'haver fet esment al suport als empresaris.

«Tenim brúixola»

L'alcalde de Blanes, Josep Trias, el cap de llista per Girona a les pròximes eleccions i alcalde de Figueres, Santi Vila, i la número dos d'aquesta llista, Elena Ribera, també van prendre part en el míting, fet a la plaça d'Espanya. Vila va fer referència al retorn als «principis més essencials» i «fundacionals» per fer un «foc nou» i aixecar el país. CiU –va assegurar Vila– «té una brúixola» perquè sap cap a quina direcció vol anar, i el tripartit té «un radar» per detectar problemes i esquivar-los.

Campanya en precampanya

R. E

Oficialment, només estem en precampanya perquè les eleccions al Parlament han de convocar-se per a la tardor. Però qualsevol que ahir hagués assistit a l'acte de CiU a Blanes es podria pensar que falten menys de quinze dies per a la cita amb les urnes. Com un assaig general abans de la funció d'estrena, hi havia tota l'escenografia i els actors d'una campanya: militants i simpatitzants convenientment mobilitzats, paradeta amb globus i caramels, un pica-pica per acabar d'atraure públic, distribució de senyeres, una tarima per a les càmeres de televisió, pupitres per als periodistes... Pels altaveus, una versió molt particular del gran Put your records on de la britànica Corinne Bailey Rae complia àmpliament el paper de sintonia enganxosa i una veu femenina feia les presentacions dels oradors com si anunciés les alineacions del Barça. A les primeres files de l'auditori, diversos càrrecs electes de CiU a la comarca, i barrejats entre el públic, destacats militants de la resta de la demarcació, com ara el candidat de l'alcaldia de la capital, Carles Puigdemont. El primer a intervenir va ser l'alcalde amfitrió, Josep Trias, breu i concís. A Elena Ribera li va correspondre començar a escalfar l'auditori i a Santi Vila, reblar el clau i deixar la plaça a punt d'ebullició per a l'aparició de Mas. Al final, Els segadors i la Corinne.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.