Política

Marta Cid es retira de la política activa i tampoc anirà al Parlament

La diputada d'ERC al Parlament de Catalunya i exconsellera d'Educació, Marta Cid, ha anunciat que es retira de la primera plana política i que no anirà a la llista d'ERC en les pròximes eleccions autonòmiques. «És una decisió personal molt pensada», va explicar ahir Cid, que fa uns mesos ja va anunciar que tampoc tornaria a encapçalar la llista d'ERC a Amposta, on ara és portaveu del grup municipal. «La política és un moment transitori en la vida de les persones, amb un inici i un final», va manifestar Cid, que hi va afegir: «És un moment adequat per fer aquest pas, perquè ara és prioritària la meua projecció professional i la meua vida personal.» Així la diputada ampostina va afirmar que amb 49 anys «tanca les portes» a anar a cap llista electoral, tot i que continuarà fent costat a la gent del seu partit.

Suport de Puigcercós

Cid, que milita a ERC des del 1978, va desvincular la seua retirada de la política activa de la pugna interna que hi ha al seu partit entre els partidaris de Joan Puigcercós, actual president, i de Josep-Lluís Carod-Rovira. A Cid sempre se l'ha vinculat amb el sector de Carod, però ahir va destacar que les seues relacions amb Puigcercós són «excel·lents» i que aquest li havia demanat que es replantegés la retirada. «Crec que ara és el moment oportú de marxar perquè tenim un partit fort a l'Ebre i perquè, com més anys tardes, més difícil és reprendre el teu projecte professional», va dir l'exconsellera, que fa deu anys que es dedica exclusivament a la vida política, des que el 2000 va ser senadora d'ERC per l'Entesa Catalana de Progrés; després, va ser escollida diputada al Parlament de Catalunya i nomenada consellera d'Educació al govern de Maragall. «He assolit els càrrecs màxims tant en l'àmbit intern del partit com de projecció pública», va afirmar Cid, que de fet ha estat l'única personalitat política de l'Ebre al capdavant d'una conselleria.

Salvadó, el successor

Ara la incògnita és qui substituirà Marta Cid com a candidat ebrenc a les llistes al Parlament de Catalunya i amb possibilitats de ser escollit diputat. «Hi ha molta gent vàlida», va dir Cid, que no va voler avançar res ni opinar sobre ningú. Ara bé, totes les travesses apunten a l'actual delegat del govern a l'Ebre i secretari d'organització de la federació d'ERC, Lluís Salvadó. Ahir Salvadó i altres càrrecs del partit van acompanyar Cid en el seu comiat de la política.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.