Política

CiU de Cubelles marxa a l'oposició i deixa el PSC i ERC en minoria

El regidor de CiU Joan Albet acusa el govern d'intentar dividir el seu grup per mantenir el pacte

Ni CiU ha acceptat la destitució del regidor Joan Albet com a responsable de Dinamització Econòmica i Comerç, ni el PSC i ERC han rectificat públicament. Dilluns al vespre els tres partits, amb representants en l'àmbit comarcal, van trobar-se sense arribar a una solució per mantenir l'acord. Fins ahir, els regidors de CiU eren responsables de vuit regidories; Joan Albet s'ocupava de Dinamització Econòmica i Comerç, Obres i Serveis, i Ensenyament; Rosa Fonoll, de Turisme, i Medi Ambient; Noemí Cuadra, de Festes i Tradicions, i Infància i Joventut, i finalment, Lluís Pineda, d'Esports.

Acord «vulnerat»

En el comunicat de renúncia que va lliurar ahir a l'Ajuntament, CiU assegura que el pacte, «fruit d'un consens a tres bandes basat en la confiança i la lleialtat», «s'ha vulnerat de forma greu». «A causa que la senyora alcaldessa no ha rectificat, anul·lant l'esmentada revocació i demanant disculpes per les greus acusacions manifestades públicament contra el senyor Albet, ens veiem obligats a abandonar l'equip de govern i donar per resolt el pacte de govern, que ha estat vulnerat per l'acció unilateral de l'alcaldessa», diu el grup municipal al document.

Segons Albet, els quatre regidors de CiU han anat de la mà a l'hora de decidir la seva sortida en bloc del govern, tot i que el PSC i ERC van insistir a mantenir l'acord. «Han estat intentant dividir-nos i enfrontar-nos», sosté el regidor de CiU. Per Albet, la decisió de marxar del govern ha estat «difícil». «Hi ha una sèrie de projectes engrescadors, aquí estem amb il·lusió i ganes. Ens sap molt de greu», assegura el regidor, que afegeix que continua «sense entendre res» sobre la decisió de destituir-lo que han pres els socialistes i els republicans.

En la roda de premsa convocada divendres, els representants de CiU, entre els quals hi havia els presidents comarcals de CDC i UDC, van acusar els seus exsocis de govern d'electoralisme, i van negar que l'exregidor de Dinamització Econòmica i Comerç hagués comès cap irregularitat en el procés de selecció de Mercadona. Per CiU, el PSC i ERC ha actuat pensant «en les eleccions municipals del 2011».

Un govern en minoria

Amb la sortida dels quatre representants de CiU del govern, socialistes i republicans queden en minoria, amb tan sols cinc regidors (quatre del PSC i un d'ERC). Ahir a la tarda, l'alcaldessa, Maria Lluïsa Romero (PSC), no donava cap pista de les intencions d'arribar a algun acord amb algun partit de l'oposició. «Això ja es veurà demà [avui per al lector]», va apuntar, mentre estava reunida amb la resta del govern. Segons Romero, CiU considera «una xorrada» l'actuació d'Albet. «Per nosaltres no ho és», diu l'alcaldessa. En un comunicat enviat als mitjans dilluns a la nit, el PSC i ERC asseguren que «la intervenció directa i unilateral del senyor Joan Albet en un procés de selecció al qual van concórrer 936 persones suposa trencar la imparcialitat i la igualtat d'oportunitats que l'Ajuntament de Cubelles té l'obligació de respectar escrupolosament». En el mateix document els dos partits sostenen que el grup municipal de CiU «era coneixedor de les mesures acordades pel govern», en referència al cessament d'Albet.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia