Política

El PSC repta l'alcalde de Tortosa a explicar els seus interessos empresarials

El portaveu del PSC, Joan Sabaté, va voler respondre ahir les últimes crítiques de Ferran Bel a les seues retribucions salarials com a senador de l'Entesa. Sabaté va facilitar als periodistes la seua declaració de renda i va admetre que cobra un assignació anual de 60.050 euros, més 29.403 euros en dietes que estan exemptes d'impostos, «com tots els senadors que són de fora de Madrid». En canvi, va recordar que Bel es va posar un sou de 63.000 euros, tot i que només dedica un 75% del seu temps a l'alcaldia, i que també rep uns 10.000 euros anuals en dietes. «L'altre 25% del temps se'l reserva per als seus negocis, i hauria de dir públicament a què es dedica, perquè durant l'anterior mandat va venir a l'Ajuntament com a assessor de determinats promotors urbanístics», va dir l'exalcalde. «Quan algú es dedica parcialment a la cosa pública i es mou en el terreny de l'assessoria, és bo que doni explicacions als ciutadans», va dir. «Repto Bel a presentar davant dels tortosins, com he fet jo, la seua declaració de renda, per saber quines són les seues retribucions i també els seus interessos privats, i per saber si té alguna incompatibilitat», va afegir-hi. Finalment, Sabaté va lamentar que Bel «sempre va al cos a cos, a fer mal, en lloc del debat polític», i va recordar que amb la seua política econòmica ha endeutat l'Ajuntament fins als 45 milions, «uns 11 milions d'euros d'endeutament en només tres anys de mandat».

Per la seua banda, Bel va emetre un comunicat en què negava haver assessorat cap promotor. «Ni ara ni mai he estat assessor urbanístic, entre altres coses perquè no tinc la qualificació professional necessària», va dir. Bel també va desmentir que haja percebut 10.000 euros en dietes. A banda, va recordar que el seu sou és «gairebé el mateix» que el que percebien tres dels regidors que tenien dedicació exclusiva durant l'anterior mandat del PSC. En la mateixa línia, Bel va demanar al portaveu socialista que no utilitze «la mentida» com a recurs principal en el debat polític. Finalment, Bel va instar el portaveu del PSC a dur aquests debats als plens de l'Ajuntament, «que és on pertoca». «Si renuncia a discutir al ple i prefereix dur el debat als mitjans és perquè reconeix la manca de fonament de les seves afirmacions i així evita la possibilitat de rèplica de les seues falsedats», va assenyalar Bel.

Crispació política
D'altra banda, el portaveu d'ICV, Jaume Forcadell, va lamentar ahir, a través d'un comunicat, la «crispació» i l'«increment de la tensió en l'ambient polític tortosí». En aquest sentit, Forcadell va valorar que l'alcalde «desacredita» els seus adversaris intentat «ridiculitzar els seus arguments». Segons va dir, el govern municipal de CiU i ERC no permet a ICV desenvolupar amb normalitat la seua tasca d'oposició «constructiva». «L'ocultació sistemàtica de documentació que existeix però no es lliura als grups de l'oposició dificulta que fem una funció que, en última instància, afavoreix l'interès públic», va dir. «Que el nostre alcalde ens suggereixi recórrer a la justícia ordinària per aconseguir una còpia d'un estudi de viabilitat (el de les piscines), voreja la irracionalitat», va criticar. «Que, a més, ho faci amb un to desafiant, fins i tot autoritari, és absolutament impresentable», va concloure Forcadell, just abans de fer notar el «nerviosisme» del conjunt del govern municipal durant el darrer any.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia