Política

«És el Richelieu de l'Ajuntament»

Els veïns de Ciutat Vella que s'oposen a l'hotel del Palau veuen García-Bragado com un personatge que fa i desfà dins del consistori

La notícia que l'ara tinent d'alcalde d'Urbanisme a l'Ajuntament de Barcelona, Ramon García-Bragado, va ser qui primer va avalar, aleshores des de la Generalitat, l'hotel del Palau impulsat per Fèlix Millet, ha causat una sorpresa relativa als veïns. Ells no coneixien aquest detall de la intervenció de García-Bragado en el projecte, un detall que es va fer públic abans-d'ahir, durant la comissió parlamentària pel cas Millet. En canvi, però, sí que els encaixa amb la imatge que tenen de García-Bragado: «És el Richelieu de l'Ajuntament», afirmen des de les associacions de veïns que s'han oposat a aquesta operació urbanística que ha arribat al jutjat.

Amb aquesta assimilació amb el prelat, noble i primer ministre de França, els veïns volen dibuixar un personatge que fa i desfà dins de l'Ajuntament, i que «fa de vincle entre l'administració i l'empresa privada» a la recerca del «màxim rendiment», indiquen.

Els veïns estan a l'aguait dels moviments de la Generalitat que poden fer canviar la titularitat de les finques del costat del Palau, on s'havia projectat l'hotel, ara propietat de l'empresa Olivia Hotels. En virtut de la pèrdua patrimonial –els diners que no ha rebut encara per la requalificació de finques–, la Generalitat podria embargar les finques i se'n convertiria en la titular. Segons l'advocat dels veïns, Daniel Jiménez, el govern català es trobaria en el paper de «subrogar un promotor immobiliari privat». Segons com, però, aquesta situació podria ajudar a desfer l'enorme embolic d'aquesta operació urbanística que, per ara, continua deixant de banda l'escola La Salle, que es quedaria sense finques i sense les promeses obres al seu centre. Al mateix temps, caldria veure com es fa, a dia d'avui i en plena crisi, la valoració patrimonial de les finques.

Sigui com sigui, ahir el conseller d'Economia, Antoni Castells, en declaracions a Catalunya Ràdio, va assegurar que la Generalitat rebrà la compensació econòmica que li pertoca per l'operació urbanística i per evitar perdre patrimoni. Segons Castells, o Olivia Hotels paga els 5,6 milions de compensació a la Generalitat o ho farà a través de l'embargament. «Si els senyors d'Olivia Hotels no paguen aquests diners», s'executarà «la garantia amb una propietat que val aquests valors i recuperant aquests diners».

Millet demana un únic jutjat

m.p

Els advocats de l'expresident del Palau de la Música, Fèlix Millet, i el que era la seva mà dreta, Jordi Montull, tenen previst presentar un escrit a la titular del jutjat d'instrucció 10 de Barcelona, Míriam de Rosa Palacio, en què li demanen que la nova querella de la fiscalia contra els seus clients sobre la fallida construcció d'un hotel, que va acceptar a tràmit la setmana passada, la traspassi al jutge Juli Solaz, titular del jutjat d'instrucció 30, que des de l'estiu passat investiga el saqueig de l'entitat musical, en part confessat per Millet i Montull. Els lletrats, Jordi Pina i Pau Molins, advoquen el principi d'unitat d'actuació, el qual, a grans trets, significa que el magistrat que ja investiga una causa delictiva n'ha d'assumir els fets connexos. En la primera querella, afegeixen, la fiscalia els acusa d'apropiació indeguda com a responsables del Palau, el mateix, diuen, que en la segona querella relacionada amb l'hotel en una operació que el 2006 tenia el vistiplau de les administracions. A banda del que resolgui, la magistrada ja ha acceptat la petició de les defenses d'avançar a aquest dijous la declaració de Millet i Montull, per ara els únics imputats, que insisteixen que no van cobrar cap comissió d'Olivia Hotels.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia