Política

Un total de 2.550 persones de 13.383 voten en la consulta al Baix Empordà

Calonge i Santa Cristina, els nuclis més grans, voregen el 15% de participació

Els 1.355 vots de Calonge i Sant Antoni signifiquen un 14,95% de participació en un padró que arriba fins a 9.066 habitants majors de 16 anys. De bon matí, Sant Antoni va rebre la visita de la consellera Carme Capdevila, que va donar suport als organitzadors de la consulta i va destacar «el canvi» que es produeix en la societat catalana, i va parlar del punt de «maduresa» en què aquesta es troba. Si bé en cap moment es va acumular una quantitat important de gent a la sala, els organitzadors explicaven que al matí la gent no havia parat d'anar entrant i sortint i a la tarda s'esperaven més votants. A Sant Antoni hi havia dos observadors internacionals provinents del Tirol italià que van contemplar el procés de votació.

Pel que fa a Santa Cristina, la participació va ser del 14.43%, amb un total de 568 vots a favor del «sí» i 24 en contra de la independència. El cens és de 4.172 persones. Una considerable afluència de gent van anar visitant el gimnàs del CEIP Pedralta, on es van instal·lar dues meses electorals i una tercera de reservada a l'organització per al recompte.

Garrigoles participa

El percentatge de participació va ser, finalment, del 61%. El nombre de vots va ser de 86 sobre un total de 145 empadronats més grans de 16 anys cridats a les urnes. Al migdia ja s'havia aconseguit un 35% de participació i l'organització es mostrava molt contenta del resultat. La gent es va anar acostant a la sala d'espera del consultori mèdic fins que es va arribar a la xifra de 73 vots pel «sí», 6 pel «no», 6 en blanc i 1 de nul.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia