Política

ÒSCAR BOSCH

ALCALDE DE FLIX

«Volem renovar l'activitat industrial al polígon d'Ercros»

La descontaminació del pantà de Flix és el projecte més important que afecta el municipi. Però, a part d'això, quins altres projectes tenen al damunt de la taula?
–«El més important és la consolidació dels serveis del centre d'empreses, que és una aposta per diversificar l'economia local. Tenim una subvenció de mig milió d'euros per ampliar-lo i convertir-lo en un centre de tecnologia ambiental, especialitzat en la gestió del bosc de ribera, la química i els sòls contaminats. A banda, hi ha projectes de microempreses que estan acabant de decidir la seua instal·lació a Flix, i tenim el projecte per rehabilitar la colònia alemanya amb els ajuts de la llei de barris.»
–La neteja del pantà costarà uns 190 milions i generarà uns 200 llocs de treball. Però els altres projectes faran que Flix puga atraure uns 250 milions.
–«Sí. Si suméssim tots els projectes, podríem parlar d'aquest volum d'inversió. Però, quant als llocs de treball, hem de pensar que serà una ocupació temporal, mentre durin les obres. Ara ja s'està començant a produir un degoteig de contractacions, tot coincidint amb l'inici de les primeres obres al riu. Fins ara, havíem punxat una mica en les expectatives que teníem, perquè al poble hi havia moltes urgències. Ara es notarà la recuperació d'alguns llocs de treball; però en els últims anys n'hem perdut molts, amb els acomiadaments a Ercros i Inquide.»
–Quina és la solució?
–«El nostre objectiu és anar recuperant o renovant l'activitat a Ercros i al conjunt del polígon de Flix. Amb les obres de neteja de l'embassament tindrem una mica de coixí, però hem de poder restaurar el teixit industrial de la població.»
–Un altre projecte que generarà força ocupació és la residència per a la gent gran. Quan teniu previst que puga entrar en funcionament?
–«La residència obrirà a l'estiu. Per tant, aviat es començarà a contractar gent. Calculem que podria ocupar una seixantena de persones. Però, a més, també es faran contractes temporals i a temps parcial.»
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.

Publicat a

[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia