Política

Benach: “Aquesta sentència provoca una crisi d'Estat”

El president del Parlament considera que s'ha trencat un pacte i que el sistema institucional de l'Estat espanyol ha quedat desacreditat

Insta a defensar “la dignitat” del poble català amb unitat

“Aquesta sentència provoca una crisi d'Estat”. Amb aquesta contundència s'ha pronunciar el president del Parlament, Ernest Benach, sobre la sentència que el Tribunal Constitucional (TC) va emetre aquest dilluns sobre l'Estatut.

Amb aquesta premisa, Benach ha fet una crida a “defensar la dignitat de les institucions catalanes i del conjunt de la nostra nació”.

I és que, al seu entendre, el fet que TC retalli i reinterpreti el que text que s'havia aprovat en el Parlament i votat per la societat és “un cop que desacredita el sistema institucional de l'Estat espanyol”.

Segons Benach, “la nostra dignitat nacional no està en joc”, i per això ha demanat “sumar el major nombre possible de forces a la resposta”, que ha de ser unitària. “Ara és el moment de tornar a sumar, de tornar a demostrar que som políticament una nació”, ha assegurat.

La Mesa del Parlament ha celebrat aquest dimarts a primera hora una reunió extraordinària després de la sentència, on s'ha decidit, “per majoria”, donar suport a la crida a participar a la manifestació del 10 de juliol.

“No deixarem que toquin cap fil de la llibertat de Catalunya”, ha conclòs Benach, citant unes declaracions de Macià als anys 30.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia