Política

Catalunya Acció aplaudeix la crida feta per Solidaritat Catalana per la Independència

La plataforma independentista recorda que sempre han defensat la creació d'una “gran coalició” independentista

La plataforma independentista Catalunya Acció ha valorat positivament la crida feta per l'expresident del FC Barçelona, Joan Laporta, juntament amb els dirigents de la Coordinadora Nacional per la consulta sobre la independència, Alfons López Tena i Uriel Bertran, per crear una “gran coalició” independentista de cara a les properes eleccions al Parlament.

En un comunicat enviat als mitjans, aquesta organització recorda que la formació de Laporta, Solidaritat Catalana per la Independència, està en la mateixa línia que l'estratègia que sempre ha propugnat Catalunya Acció de promoure la formació d'una candidatura unitària “com a única forma possible d'obtenir una victòria rotunda de l'independentisme a les eleccions”.

Des de la plataforma sobiranista també s'ha defensat que l'existència de diverses propostes electorals a favor de l'autodeterminació no constitueix un “símptoma de dispersió” sinó que són “elements imprescindibles de clarificació i consolidació de l'escenari polític” previs a la creació d'una coalició independentista i ha tret importància a la “desorientació” que aquest fet pugui provocar.

En aquest sentit, Catalunya Acció ha demanat als líders de Reagrupament, Joan Carretero, i de Solidaritat Catalana, Joan Laporta, que “facin tot l'esforç necessari per tal de resoldre les seves diferències i arribar a un acord”. Així mateix, considera que l'acord entre els dues formacions pot ser determinant per la viabilitat d'una candidatura independentista.

La plataforma també ha recordat la recent sentència de la Cort Internacional de Justícia sobre la declaració d'independència de Kosova i ha assegurat que aquesta avala la “legalitat de les declaracions unilaterals d'independència”. Segons Catalunya Acció, la resolució del tribunal de l'Haia “obre una oportunitat històrica per a la nació catalana” i demana que els líders sobiranistes estiguin a “l'alçada de les circumstàncies” i no defraudin “l'anhel d'independència del poble català”.

L'organització també ha advertit es “mantindrà amatent” per evitar la presència “elements oportunistes” que “desvirtuïn o manipulin aquest projecte de coalició”.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.