Política

política

CDC es queda sense candidat a Pineda per a les municipals

Joan Rodés, que va ser proclamat a final del 2009, plega per “motius personals i professionals”

El nou candidat de CDC a l'alcaldia de Pineda, l'exregidor de Cultura Joan Rodés, ha renunciat a ser cap de llista set mesos després d'haver estat proclamat. Rodés al·lega motius personals i professionals i assegura que “ha estat un decisió molt difícil i rumiada”. En qualsevol cas, la marxa del fins ara candidat obliga a la formació política local a accelerar el procés per aconseguir un nou cap de llista quan queda menys d'un any per a les eleccions municipals del 2011.

El president local, Guillem Mateo, va confirmar ahir la renúncia de Joan Rodés, una informació que fa dies que s'ha escampat per la població. Mateo lamenta la situació, però respecta la decisió presa per l'exregidor. “Hem de tenir en compte que Joan Rodés era un candidat de consens que reunia les condicions bàsiques per esdevenir no tan sols un bon cap de llista, sinó algú amb fermes opcions d'aconseguir l'alcaldia”, assenyala el president convergent. Guillem Mateo avança que la notícia oficial de la marxa de Joan Rodés es va donar dimarts en assemblea. Una assemblea en què també es va comunicar als militants que la recerca d'un altre candidat s'ha intensificat. “Hi estem treballant, però el perfil d'alcaldable que necessita la nostra formació no es resol d'un dia per un altre”, considera. Pel president de CDC, la intenció és designar nou cap de llista abans de les eleccions al Parlament, “però no ens condicionarà si l'elecció encara no està feta”. Mateo també va confirmar ahir que Joan Morell, actual diputat i alcalde de Pineda entre els anys 1999 i 2007, no ocuparà la vacant deixada per Rodés.

“A CDC compartim un sentiment agredolç. Lamentem la renúncia de Joan Rodés, però alhora estem convençuts que les possibilitats que CiU recuperi l'alcaldia de Pineda s'han intensificat darrerament i estem convençuts que podem obtenir uns bons resultats”, declara. CiU va perdre el 2007 quatre dels nou regidors aconseguits el 2003.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.