Política

Barcelona “ratifica” el reglament del català

L'Ajuntament “rebutja” la suspensió del TSJC

El PP es queda sol reafirmant-se en el recurs i defensa que la norma no garanteix el bilingüisme

L'Ajuntament de Barcelona ha aprovat aquest divendres una declaració institucional defensant el reglament d'ús del català al consistori que el TSJC va qüestionar suspenent cautelarment set dels seus articles. Amb l'únic vot en contra del PP, el ple expressa així el seu “rebuig” a la interlocutòria judicial i “ratifica” el reglament.

A més, la declaració conjunta dels quatre grups avala el català com un “element de convivència i no de confrontació” i “condemna l'ús partidista i demagògic” de la llengua. El més destacat, però, apareix quan parla de la interlocutòria i on els signants “rebutgen”, des del “respecte” a la justícia, la decisió de suspensió cautelar. Per això, l'Ajuntament es ratifica i es compromet a “prosseguir amb les accions legalment previstes per tal de restablir amb tots els seus efectes el reglament”.

Xavier Trias (CiU), Imma Moraleda (PSC), Ricard Gomà (ICV), i Jordi Portabella (ERC) han fet una defensa aferrissada de la normativa aprovada el passat febrer i han aprofitat per carregar contra el PP i la seva “reiterada” política “contra el català” i fent de la llengua “un element d'enfrontament”.

El mateix alcalde, Jordi Hereu, ha volgut prendre la paraula per defensar l'instrument lingüístic i, davant la protesta del PP, s'ha sumat a les crítiques dels grups al partit de Fernández Díaz. En aquest sentit, Hereu ha acusat els populars d'estar “content de quedar-se sempre al marge” en qüestions lingüístiques o de model social i immigració. A més, ha avançat que l'Ajuntament “defensarà els mecanismes” per restablir el reglament “convençut de la seva legalitat”. Per últim, ha “demanat responsabilitat” al PP, a qui ha acusat de “trencar consensos bàsics de país i de ciutat” en temes “sensibles com el de la llengua”.

El Partit Popular, per la seva part, s'ha reafirmat en el seu recurs al reglament i ha insistit en denunciar que no garanteix el bilingüisme.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.