Política

eleccions al parlament de catalunya 2010

Les vuit propostes turístiques del PSC

Els socialistes gironins volen aprofitar les particularitats de cada comarca per potenciar l'oferta turística actual

El PSC ha elaborat una llista amb vuit compromisos, un per comarca gironina, en matèria de turisme. El cap de llista dels socialistes a Girona, Joaquim Nadal, assegura que el turisme és un dels motors de l'economia gironina, però que en aquests moments necessita un revulsiu. “ Cal reforçar el turisme de sol i platja que ja hi ha i que és el nostre principal valor. Però a part cal potenciar altres productes de tot tipus, de tota mena, d'interior, de costa i, evidentment, aplicar mesures concretes”, afirma Nadal.

I és en aquesta línia que el PSC aposta per aprofitar les particularitats de cada comarca per potenciar l'oferta turística que hi ha actualment.

Així, en el cas de la Cerdanya, aposta per la Molina com a punt de referència dels esports d'hivern. Al Ripollès, el seu referent és Núria, el cremallera i l'hostatgeria, mentre que a la Garrotxa el Museu del Paisatge, lligat a l'observatori del paisatge, seria l'eina del govern en aquest àmbit. A l'Alt Empordà el PSC defensa convertir la Torre Mornau en un centre d'integració dels aiguamolls i també vol que es respectin els límits de les urbanitzacions d'Empuriabrava i Santa Margarita. Un cas semblant es produeix a la Selva, on els socialistes també volen defensar els càmpings de les delimitacions agressives que els amenacen. També aposten perquè el camp de golf de Caldes sigui un referent.

Del Pla de l'Estany, es vol potenciar el seu patrimoni monumental, artístic i ambiental, mentre que al Baix Empordà el punt central és el Museu Thyssen. Tot plegat, per aconseguir un turisme diversificat i desestacionalitzat.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.