Política

Ashton admet que hi ha postures diferents a la UE sobre el Sàhara Occidental

La cap de Política Exterior europea diu que està disposada a tracta la qüestió amb l'ONU

L'eurodiputat d'Iniciativa, Raül Romeva, afirma que l'actuació de les autoritats marroquines buscava bloquejar l'inici dels contactes entre el Polisario i el Marroc.

La cap de Política Exterior de la UE, Catherine Ashton, ha reconegut aquest dilluns que existeixen “diferents punts de vista” entre els vint-i-set Estats membres sobre com s'ha de resoldre el conflicte del Sàhara Occidental, que segons ella és una qüestió “molt difícil”. Ashton, en una compareixença davant la comissió de desenvolupament del Parlament Europeu, ha destacat la seva “profunda preocupació” pels últims esdeveniments a l'excolònia espanyola i ha dit que està disposada a tractar la qüestió amb l'ONU per “veure què puc fer”.

En resposta a preguntes de diversos eurodiputats que han platejat la questió, Alshton ha recalcat que hauria de fer-ho tenint en compte les diferents posicions dels països comunitaris. “És un assumpte molt complicat”, ja que es tracta d'una zona “preocupant” i presenta unes posicions “extraordinàriament enfrontades”, ha afegit.

Per altra banda , el grup dels Verds al Parlament Europeu ha demanat que el Consell i la Comissió de la UE es pronuncien sobre el desmantellament del campament de Gdaym Iziko per les forces de seguretat marroquines, així com dels disturbis posteriors als carrers d'Al-Aaiun. “La UE ha de condemnar el desmantellament del campament de protesta sahrauí, així com el que està passant al centre d'Al-Aaiun, demanant de forma urgent una intervenció immediata de el Consell de Seguretat de Nacions Unides”, ha assenyalat l'eurodiputat espanyol Raúl Romeva en un comunicat. Segons Romeva, l'actuació de les autoritats marroquines buscava “afegir tensió a la situació per bloquejar l'inici dels contactes previstos per demà” a la seu de Nacions Unides entre el Front Polisario i el govern del Marroc.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.