Política

Exigeixen a Barberá un estudi sobre l'ús del valencià en la televisió municipal

TMV no disposa de cap programa diari íntegrament en la llengua dels valencians

L'oposició també vol saber el cost de la retransmissió de la proclamació de les falleres majors

El Grup Socialista ha exigit hui la convocatòria del consell d'administració de l'empresa pública Televisió Municipal de València (TMV) perquè demane a la companyia concessionària de la prestació del servei de televisió pública a la ciutat, Administración y Gerencia de Ondas 13, la realització de dos estudis sobre l'ús del valencià en la televisió i sobre el cost de la retransmissió de l'acte de proclamació de les falleres majors el passat 20 d'octubre.

La regidora Mercedes Caballero vol conéixer amb detall el percentatge d'utilització del valencià en les emissions, així com el percentatge de producció pròpia o d'empreses valencianes. Caballero explica que TMV no disposa de cap programa diari íntegrament en valencià, cosa que vulnera tant els requisits de concessió de la llicència de Televisió Digital Terrestre Local com l'esperit de la Llei d'Ús i Ensenyament del Valencià.

D'altra banda, la regidora reclama al consell que demane a la concessionària informació sobre el cost de la retransmissió en directe de la proclamació de les falleres majors el passat 20 d'octubre. Caballero ha sol·licitat un informe de les despeses tècniques, econòmiques i de personal que va suposar la retransmissió, amb l'objectiu de reclamar una vegada més la retransmissió dels plens municipals, rebutjada per l'equip de govern del Partit Popular després de la presentació d'una moció sobre aquest tema en el ple del passat mes d'abril. “Els plens tenen, almenys, la mateixa rellevància que la resta d'actes institucionals”, considera Caballero.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.