Política

Sánchez-Camacho defensa els regidors que van evitar la retirada del monument franquista a Tortosa

La candidata popular considera que ara la memòria històrica no és prioritària per a Catalunya

CiU i el PP van frenar la moció perquè es retirés el monument de la Batalla de l'Ebre

La candidata del PPC a presidir la Generalitat, Alícia Sánchez-Camacho, ha defensat aquest matí els regidors del seu partit a Tortosa, que aquest dilluns van evitar que prosperés una moció per retirar el monument franquista de la Batalla de l'Ebre.

“Les qüestions prioritàries de Catalunya són altres, no pas parlar de retirar o no determinats monuments” ha considerat Camacho, tot i que ha afegit que “si s'han de retirar monuments es retiren i es fa amb total normalitat”.

La candidata del PPC ha volgut remarcar que les qüestions més importants de Catalunya són els problemes reals dels catalans i no ”el que alguns volen, que és recuperar la memòria històrica del passat”.

Els vots en contra dels grups municipals de CiU i del PP van tornar a evitar aquest dilluns que l'Ajuntament de Tortosa aprovés una moció per retirar la simbologia franquista de la ciutat, especialment el monument que hi ha al mig del riu Ebre erigit per Francisco Franco el 1966 amb motiu de la batalla de l'Ebre. Tot i les 856 signatures que avalen la proposta i el suport del PSC i d'ERC, que formen part de l'equip de govern tortosí, així com d'ICV, la moció va ser rebutjada.

Per la seva banda, el secretari de Relacions Institucionals i Participació de la Generalitat, Josep Vendrell, ha assegurat que no entén “la resistència d'alguns” a retirar el monument en record de la Batalla de l'Ebre.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.