Política

llengua

Enric Vilert reivindica un gran pacte nacional per defensar la llengua

El president de la Diputació de Girona assegura que en l'organisme l'ús de la llengua continuarà sent el mateix sigui quina sigui la decisió judicial

Un front comú contra els atacs de l'ús del català és una de les fórmules que va plantejar ahir Enric Vilert, en resposta a l'ofensiva de Convivència Cívica de portar als tribunals el reglament de l'ús de la llengua catalana tal com havien fet a Lleida, i el PP a Barcelona.

En resposta a la pregunta sobre si aquest front hauria d'incloure també el PP, Vilert va explicar la paradoxa que en molts llocs el PP havia votat a favor de reglaments similars al de la Diputació, i que per tant el front hauria de ser obert a tothom, en un principi.

De totes maneres va treure importància a l'assumpte, quan va assegurar que sigui quina sigui la decisió judicial la Diputació de Girona continuarà fent el mateix. De fet, va explicar que si tot anés en contra aplicarien el reglament aprovat l'any 1996, molt similar al que es va aprovar el mes de maig passat.

Quant a les reaccions, la presidenta d'Òmnium Cultural del Gironès, Gemma Clarissó, considera que “són coses que només busquen la confrontació intentant retallar uns drets adquirits legalment i de manera democràtica”.

Més irònic, el responsable de política lingüística de l'Ateneu d'Acció Cultural, David Casellas, afirma: “Agraeixo a aquests de Convivència Cívica el foment que fan de l'independentisme, demostrant que l'únic camí per defensar la llengua és tenir un estat propi”.

LA DATA

18/05/10
És el dia que la Diputació de Girona va aprovar per unanimitat el reglament de l'ús de la llengua.

LA FRASE

A la Diputació de Girona no s'ha produït mai cap conflicte amb ningú a causa de l'ús preferent del català.
Enric Vilert
president de la diputació

La monolingüe entitat vol el bilingüisme

Resulta curiós entrar a la pàgina web de l'entitat Convivència Cívica, ferma i radical defensora del bilingüisme a les administracions catalanes, segons es desprèn de les accions legals que ha emprès contra l'ús preferent del català a les administracions catalanes. A la seva pàgina web queda del tot clar que ells de bilingüistes no en són gens. L'únic idioma és el castellà.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.