Política

CARLES SERRA

CANDIDAT A LES ELECCIONS AL PARLAMENT DE CATALUNYA PER REAGRUPAMENT

“Espanya ens xucla tot el que pot”

“No volem ser independents contra ningú, sinó per relacionar-nos millor amb els nostres veïns”

Metge especialista en immunologia, Carles Serra recepta Carreterina Independex, unes píndoles màgiques indicades per a “infeccions greus de l'estatus nacional” que té com a efectes secundaris les “proclamacions unilaterals d'independència” (les pastilles formen part de la propaganda electoral). Resident a Sant Pere de Ribes, Serra, de 48 anys, ocupa el número 13 en la candidatura de Reagrupament a les eleccions catalanes.

Reagrupament es presenta per primer cop a les eleccions, amb la independència com a major reclam. Què inclou el seu programa?

La independència és l'eix més important; també defensem, però, la regeneració democràtica en la vida política, amb això ens referim a la limitació de mandat i a una llei electoral nova, i finalment el treball, una cultura més d'esforç. Volem un país independent amb una democràcia millor i per això s'ha de treballar.

Per què, segons vostès, és tan important aconseguir la independència?

Durant 30 anys de democràcia, Espanya ens ha xuclat tot el que ha pogut. Com a poble no podem mantenir-nos més temps així. L'espoli continua. El dèficit fiscal català és de 20.000 milions d'euros. Catalunya no té veu ni vot. No volem ser independents contra ningú, sinó per relacionar-nos més bé amb els nostres veïns, entre els quals Espanya.

Quins beneficis aportaria la independència al Penedès?

Els mateixos que a tot Catalunya, que, territorialment, està molt mal organitzada, perquè tot el que passa fora de la capital no existeix. S'hauria de desenvolupar més igualitàriament el territori. A mi m'agradaria que el Penedès no es convertís en unes comarques dormitori de Barcelona.

Reagrupament està a favor de la vegueria Penedès?

Estem a favor de la vegueria, però tot el debat que hi ha hagut és una farsa. A la Constitució posa que som quatre províncies. El que ens deixarien és fer és canviar de nom, però es mantindria la mateixa organització. Fins que no puguem organitzar nosaltres mateixos, el territori...

Com a metge, què pensa de la sanitat en aquest territori?

Sé que no és gaire bona, tot i que no la conec prou. La sanitat és un reflex del reduït finançament que tenim. Si tinguéssim diners els podríem dedicar a millorar les infraestructures.

Aquesta és la primera vegada que vostè participa activament en la política. Què li ha atret de Reagrupament?

Sempre he estat interessat en la política, però sempre veia que no passava res. M'han decebut tots els polítics. Amb Reagrupament ens mou l'interès pel país.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.