Política

Montilla promet rebaixes de fins al 100% als peatges

La mateixa setmana que s'apliquen els descomptes al de Vilassar de Dalt, advoca per estendre'ls a la resta

Manté la pressió sobre Mas pel debat cara a cara i culpa CiU del trencament de la negociació

Just la setmana que s'ha començat a aplicar la primera fase dels descomptes al peatge troncal de l'autopista C-32, a Vilassar de Dalt, altament reivindicats al Maresme, el candidat del PSC, José Montilla, es va desplaçar ahir al matí a aquest mateix punt per llançar la seva proposta per a la propera legislatura, la qual comporta estendre les rebaixes que es fan en aquesta barrera a la resta de les existents a la xarxa viària catalana, perquè “els conductors responsables paguin menys”.

La primera mesura que ha presentat Montilla en els cinc dies de campanya consisteix a aplicar descomptes del 25% als conductors que facin setze viatges al mes en un radi d'uns trenta quilòmetres –seixanta d'anada i tornada–, als que tinguin una ocupació de tres passatgers o més i als cotxes poc contaminants –menys de 120 gr/km–. Les rebaixes són acumulables i poden arribar fins a la gratuïtat total si, complint els condicionants, el trajecte es fa en hora vall, la qual, tot i que encara s'ha de determinar, des del PSC ja van avançar que serà “raonable”. El cost de la proposta és d'uns 38 milions d'euros, que seran a càrrec del pressupost de la Generalitat, comptant amb els recursos provinents de la disposició addicional tercera de l'Estatut. Els socialistes calculen que afectaran uns 100.000 desplaçaments cada dia, la meitat dels que es realitzen per la via del peatge.

El candidat Montilla va insistir en la proposta en un míting celebrat al vespre al Tecnocampus de Mataró, estrenat fa deu dies. “El govern socialista ha construït més quilòmetres lliures de peatges que en els vint-i-tres anys de Jordi Pujol”, va reivindicar. Va defensar la mesura com “un pas més” perquè els peatges deixin de ser “un llast”.

Davant d'una oportuna pancarta amb un Volem un cara a cara, Montilla va insistir en el debat, com havia fet dilluns. Montilla va reiterar que el candidat de CiU té “por de parlar clar”, i va rebutjar que fos el PSC el que s'aixequés de la taula de converses per fer el debat. “Va ser ell a través de Felip Puig, qui va donar un cop de peu a la taula, insultant els catalans que parlen en castellà”, va considerar Montilla. “Catalunya mereix contrastar les dues propostes per al futur”, va reblar per incrementar la pressió a CiU.

El govern socialista ha construït més quilòmetres lliures de peatges que en els 23 anys de Jordi Pujol
José Montilla
candidat del psc
El nostre és un partit lligat als grans esdeveniments del progrés, de justícia i d'igualtat
Ramón Jáuregui
ministre de la presidència
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.