Política

badalona

Més crítiques al PP per la seva “xenofòbia”

Les JERC censuren les darreres campanyes dels populars

Una disfressa del Ku Klux Klan va servir ahir a les JERC de Badalona per carregar contra l'actitud del PP en matèria d'immigració i contra la utilització que el partit d'Alicia Sánchez-Camacho està fent del tema en aquesta campanya electoral. Un grup reduït de joves, que també portava una pancarta al·lusiva al líder dels populars a Badalona –“Prou racisme, García Albiol”— es va passejar per davant la paradeta que els populars, com la resta de partits que es presenten a aquests comicis, tenen instal·lada a la plaça de la Vila, provocant reaccions de rebuig d'algunes de les persones que hi estaven dins. “Que marxin al teatre a fer això”, va etzibar una dona des de l'interior de l'estand dels populars.

Oriol Rius, secretari d'organització de les JERC, va assegurar que l'acció vol contrarestar “la campanya xenòfoba del PP”, que utilitza el fenomen de la immigració “amb demagògia i mentides” i amb l'únic objectiu “de guanyar quatre vots”. “Nosaltres, en canvi, fem campanya a favor de la immigració”, va afegir el jove. A mig any de les eleccions municipals, Rius també va alertar del perill que el PP local centri el seu discurs en el fenomen de la immigració. “A Badalona hi ha certs problemes, però no només vénen del col·lectiu de nouvinguts, ni d'una nacionalitat concreta. Tampoc no estan concentrats en un únic barri”, va apuntar el jove.

La performance no va immutar el líder dels populars badalonins, Xavier García Albiol, que als pocs minuts del seu inici va aparèixer a la paradeta amb un somriure. Negant que fos una “provocació” –“això ho han fet per distreure's”—, Albiol va assegurar que el seu partit és l'únic que afronta “amb decisió, valentia i realisme els problemes de la immigració descontrolada”. “Jo recomanaria aquests joves que de tant en tant facin una volta pels barris de Badalona, que serà la millor manera que coneguin la realitat i els problemes dels veïns d'aquesta ciutat”, va dir.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.