Política

El programa d'ICV, en còmic

La mobilitat sostenible, l'atur o el model energètic s'han plasmat en les vinyetes

Una de les crítiques que sovintegen cap a la classe política és la manca de connexió amb la ciutadania per fer arribar els seus missatges. Precisament per trencar aquestes barreres, ICV va presentar ahir un còmic on aprofita aquest llenguatge viu i modern per plasmar algunes de les principals línies del programa dels ecosocialistes. El cap de llista d'ICV a les comarques gironines, Joan Boada, considera que la iniciativa “és una manera divertida d'explicar de manera senzilla i entenedora aquelles temàtiques més complexes”.

A més, la voluntat del còmic és que la gent que el llegeixi “s'hi pugui sentit identificada”. No en va s'han agafat referents molt propers, des de l'apagada del març per la nevada per explicar el nou model energètic, fins a la mobilitat sostenible que suposaria el tren tram, la voluntat d'aplicar una fiscalitat verda gravant els productes de luxe, el valor del treball o les polítiques que cal seguir fomentant per incrementar l'estat del benestar. Una família és l'eix conductor del còmic que, òbviament, tampoc passa per alt la crisi: és una família amb diversos aturats i on s'aprofita un dinar familiar per debatre sobre la necessitat de buscar una nova economia amb crítica implícita als bancs.

En la presentació del còmic ahir en el marc de la fira Eco-Sí que se celebra aquest cap de setmana a Fira de Girona, Boada també va voler posar de relleu l'aposta pel format còmic “per ser trencadors, però sense perdre de vista el vessant pedagògic i obviant apostes més exòtiques i picants per les quals han optat altres”, en referència als vídeos del PSC per incentivar el vot i de la candidatura de Montserrat Nebrera. El guió del còmic ha anat a càrrec d'Albert Piqué i les il·lustracions a càrrec de Quim Bou, que van revelar la passió que Boada té per aquest gènere i que fa uns anys li va valdre un premi per un guió de còmic.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.