Política

CONSOL PRADOS

NÚMERO 13 DEL PSC A LA LLISTA PER BARCELONA

“La crisi està castigant tots els governs”

Consol Prados té una bona posició a les llistes del PSC per al Parlament. Ocupa el número 13 però és optimista. Tot i els rumors sobre una possible tornada a la política municipal, ella es limita a dir que, de moment, vol continuar fent de diputada.

Les enquestes no el auguren bons resultats. Pateix?

Sí, però només podem agafar-les com a tendències. De moment, les urnes són buides.

Què ha canviat perquè el seus votants els donin l'esquena?

La principal preocupació de la gent és la seva situació familiar i l'atur, i quan passa això, es perd la connexió amb la política. Tots els governs estem sent castigats per la crisi i els primers a desmobilitzar-se són la gent d'esquerra, i crec que hauria de passar tot el contrari. També hi ha un atac generalitzat a la política.

Què interessa als maresmencs d'aquestes eleccions?

De quina manera plantegen els partits com fer front a la crisi. Per tant, el que hem de fer es tornar a crear la confiança per esvair el clima d'incertesa.

I què proposen?

No podem sortir de la crisi de qualsevol manera, ho hem de fer més enfortits i més capacitats. Això significa que hem de provocar un canvi econòmic i fer-ho de forma compartida. Fer les coses d'una manera diferent, apostar per l'educació, per la recerca i la innovació, per donar suport a les petites i mitjanes empreses perquè ho tinguin més fàcil. Correm el risc de deixar-nos gent enrere com ara els joves que ni estudien ni treballen o els treballadors de la construcció; per tant, hem de posar atenció també en això.

Què ha fet el govern de Montilla per la comarca?

Hem afrontat tres coses: la primera, adaptar els serveis públics a la població actual. Teníem un dèficit en educació i sanitat que hem intentat solucionar; la segona, hem resolt el tema de l'aigua, sobretot a l'Alt Maresme, amb grans inversions. Finalment, hem avançat en la millora de la mobilitat de la comarca.

Però sense consens.

Som conscients que hem de ser molt curosos alhora de fer qualsevol infraestructura, però també que hi ha temes que s'han de resoldre d'una vegada. Les rondes del Maresme no estan pensades com una via ràpida per arribar abans a Barcelona sinó per connectar millor els pobles i descongestionar l'N-II.

Però s'han quedat sols defensant-la.

CiU hi estava d'acord i ERC també. Hem de ser seriosos. Si no prenem les decisions adequades no avançarem i les inversions se n'aniran a altres llocs. Es tracta de resoldre dèficits i donar capacitat de desenvolupament social, humà i econòmic perquè el Maresme no sigui una comarca dormitori sinó que les empreses tinguin mecanismes per quedar-se, invertir i crear feina.

És electoralista començar a aplicar ara els descomptes als peatges?

No hi estic d'acord, perquè això fa anys que s'està treballant i les coses no es fan d'un dia per l'altre.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.

Publicat a