Política

L'esquella, patrimoni sonor de la humanitat

PDR.cat vol cridar l'atenció sobre els problemes de la gent que treballa a pagès

De totes les candidatures sense futur immediat, n'hi ha una que recull les carències, injustícies i la poca atenció que els polítics dediquen al món de la gent de pagès. Ahir, per tal de donar a conèixer les seves reivindicacions, més que no pas demanar el vot, van fer un acte electoral a la plaça de Sant Feliu (la del Cul de la Lleona). No va ser, ni de bon tros, un acte multitudinari, tot i que regalaven llesques de pa de pagès, untades amb tomàquets de penjar, amanides amb oli del bo i acompanyades de racions, més que generoses, de vi. El nom de la candidatura és Pagesos per la Dignitat Rural Catalana (PDR.cat). El punt que crida més l'atenció, i no pas el més important del seu programa, és el de reclamar que les esquelles siguin patrimoni de la humanitat. I és que tenen clar que per fer-se sentir s'ha de sonar.

Per això, a banda del magnífic esmorzar que oferien a qualsevol que s'hi acostés, un músic va afinar esquellots, els va fer sonar i, fins i tot, va fer música. El rerefons no és, però, tan alegre. Hi ha un abandonament clar de la vida a pagès, i parlant amb els impulsors de la llista, explicaven que la imatge que hi ha actualment de les tasques rurals i ramaderes és que qui s'hi dedica ho fa gairebé per afició. Això ho deixen clar amb el seu programa: “És clar, directe i concís perquè volem que la gent l'entengui, el difongui i el faci seu”, una qüestió que no practica gairebé cap partit i que quasi encapçala el seu programa. Més endavant, reclamen coses tan elementals com ara que les escoles acostin els nens al món de la pagesia i els expliquin què comporta, que hi hagi un representant del sector als ajuntaments, que tant com s'apliquen mesures d'allunyament per obrir granges a prop dels habitatges, que també s'apliquin per als qui vulguin construir cases a prop de les granges. També hi consten coses tan assenyades com per exemple que els preus estiguin predeterminats, i que no s'especuli amb els aliments com es fa ara.

I, pel que fa a les esquelles, recorden que el so de les campanes és patrimoni sonor de la humanitat.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.