Política

El vot canvia de tendència

La població de la Selva va seguir el model general i la tendència de vot va fer un gir gairebé de 180 graus pel que fa als dos partits principals, CiU i el PSC. Els convergents van obtenir un contundent 36,2% dels vots (quasi quatre punts més que el 2006), mentre que el PSC va perdre, ni més ni menys que deu punts en relació amb les anteriors eleccions al Parlament de Catalunya. I això en una població on, tot i que no governi, el PSC va obtenir el major nombre de vots, vuit, un més que els set de CiU.

A Blanes, els que no cedeixen ni un mil·límetre són els d'ICV-EUiA. Diumenge van obtenir un nou per cent dels vots, un punt més del vuit per cent que van obtenir en les darreres eleccions municipals i dues, poc representatives dècimes en relació amb el 2006. ERC, no es tan estable, segons es voti una cosa a l'altra. Pel que fa a les municipals només perd set dècimes; en canvi respecte a les anteriors autonòmiques passa a la meitat: del 10,6 % al 5,3%. El PP, com ICV-EUiA, s'ha mogut poc.

j.m.s.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.