Política

Projecte

Prevenir i tractar la sida a Moçambic

El centre de salut de Manhica, a Moçambic, és una instal·lació destinada tant a la recerca com a l'ajuda dels malalts de sida del país africà. La institució neix el 1996 de la col·laboració entre l'Hospital Clínic de Barcelona, la Universitat de Barcelona, el Ministeri de Salut de Moçambic i la Facultat de Medicina Eduardo Mondlane. Des del 2003, el projecte rep el suport de l'Agència Catalana de Cooperació al Desenvolupament (ACCD), i s'ha finançat l'hospital de dia per malalts i la Unitat d'Aconsellament i Tests Voluntaris.

A la vegada, durant anys anteriors, la Generalitat ha subvencionat també, dins el marc del projecte, programes d'informació, educació i comunicació, i prevenció de la transmissió vertical del virus. Projectes com aquest de Manhica acaben sent molt importants per lluitar contra la malaltia a través de la prevenció i el tractament en països que estan en vies de desenvolupament.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.