Política

barcelona

Els veïns de Ciutat Vella passen a l'atac contra la corrupció

Les entitats volen ser acusació popular en la trama del districte en vista de la “poca transparència” municipal

La resposta de l'Ajuntament en el cas de la trama de corrupció de Ciutat Vella, que té dos alts càrrecs municipals imputats, no està sent “clara ni contundent”. Així ho creu la Xarxa Veïnal de Ciutat Vella, que aplega les associacions de veïns, per les quals la frenada de la creació de la comissió municipal per tractar l'afer n'ha estat una altra mostra.

Segons l'advocat dels veïns, Jaume Assens, és per aquesta “reivindicació de transparència” i per fer de “contrapès extern” en el procés judicial per aquest escàndol que les entitats veïnals han demanat ser acusació popular en aquest cas. Una decisió que, servint-se de l'argument que la investigació ja està començada, Assens confia que no els costi ni un euro de fiança.

Mentrestant, les entitats de Ciutat Vella no s'estan de fer un seguit de demandes a l'Ajuntament perquè faci gestos i prengui mesures per fer net. El primer: revisar a fons les llicències d'apartaments turístics concedides “de manera fraudulenta” i fer tancar les activitats que, tot i les irregularitats d'inici, continuen operant. El segon: “Separar de les seves funcions” els càrrecs polítics que apareixen en el sumari i que “haurien pogut fer males pràctiques”, va explicar Jordi Bonet, membre de la Xarxa Veïnal. I una tercera acció demanen, encara, els veïns: que es creï una comissió municipal “oberta a la participació de les entitats”, que permeti acabar creant “un codi deontològic per garantir la transparència dels procediments administratius”. Per això ja han iniciat una campanya pública de denúncia i, més endavant, faran mobilitzacions.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.