Política

Crespo (CiU) podria repetir i el PSC es planteja una renovació a fons a Lloret

L'alcalde encara no ha assegurat que torni a encapçalar la llista de Convergència, i l'empresari Joan Bernat s'entreveu com l'alcaldable del PSC

CiU pot estar de moment força tranquil a Lloret de Mar. En les últimes eleccions el seu cap de llista i actual alcalde, Xavier Crespo, va aconseguir la majoria absoluta, i el principal partit rival, el PSC, va perdre dos regidors. Encara és una incògnita si Xavier Crespo continuarà, depenent potser de la seva activitat al Parlament de Catalunya. CiU no donarà a conèixer oficialment els seus candidats fins al mes de gener, però no és cap secret que Crespo va sortir reforçat de les últimes eleccions, i ara mateix no hi ha gaire ningú que li faci ombra. Un altre dels membres de l'equip de Crespo que podria tenir més responsabilitats a partir d'ara és el regidor d'Esports, Ivan Tibau, que podria tenir un càrrec de més responsabilitat fora de l'àmbit municipal. Crespo no s'està d'elogiar la feina feta per Tibau: “És un regidor de molta vàlua i un esportista molt reconegut”, diu Crespo del seu regidor d'Esports.

El principal partit a l'oposició tampoc té a hores d'ara un candidat clar, però diverses fonts preveuen una renovació total de la llista, i un dels noms que sonen com a possible alcaldable de Lloret és el de Joan Bernat, empresari vinculat a l'hostaleria i l'oci a la població. D'altra banda, l'atleta Josep Lluís Blanco continuaria, segons sembla, vinculat a la llista.

Pel que fa a la resta de grups amb representació a l'Ajuntament, per part d'ERC el candidat serà Jordi Orobitg, que ha substituït recentment Eduard Coloma com a regidor.

Antoni Garcia repeteix

Antoni Garcia (ICV-EUiA) repeteix com a cap de llista de la seva formació i aspira a tenir una mica més de representació per aconseguir dos regidors.

El PP no anunciarà el seu candidat (Santiago Ontañón podria repetir) fins passades les festes, i Joaquim Teixidor tampoc no ha anunciat si torna a encapçalar el Grup Independent Lloret.

D'altra banda, sembla que el líder del Moviment Independent de Lloret (Millor), Marc Fuertes, que no té representació a l'Ajuntament, podria presentar candidatura.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.