Política

Altres municipis de la Selva

Amer

A Amer planarà sobre les properes eleccions la moció de censura que va fer fora ERC de l'Ajuntament el mes de setembre passat. Xavier Targa, té la intenció de repetir com a cap de llista d'ERC per superar els tres regidors actuals. CiU farà llista, però no se sap qui l'encapçalarà. Els independents, amb tres regidors com CiU, no tindran la polèmica figura de Joan Güell.

Breda

ERC presenta candidatura en substitució dels dos regidors de Crida per Breda, que no es presenta. L'actual alcalde de CiU, Jordi Iglesias, tornarà a encapçalar la candidatura convergent. També es presenta Tots per Breda, que comparteix Ajuntament amb CiU.

La Cellera del Ter

L'alcalde de la majoria absoluta d'esquerres Cellera Acció Municipal, (amb vuit regidors) de moment diu que no hi ha res resolt per repetir la candidatura, i encara està molt menys clar si la tornaria a encapçalar. CiU, amb tres regidors, dóna per fet que farà candidatura.

Massanes

L'actual alcalde, Jordi Porta, anuncia la seva disposició a repetir com a cap de llista de CiU, actualment en minoria simple amb quatre regidors.

Osor

Isidre Font, l'alcalde de CiU, no té clar que es torni a presentar. Diu que ho farà en el cas que pugui tenir un nou equip de gent jove. “Amb els que som ara no em presentaré”, afirma.

Riells i Viabrea

Els qui tenen més presència es dóna per fet que faran llista. De moment el PSC, amb tres regidors, ho ha confirmat. L'Entesa i CiU també intentaran guanyar terreny a l'Ajuntament.

Riudarenes

A Riudarenes les espases estan més enlairades que mai. En les darreres eleccions el grup d'independents AIR, adscrit al PSC, va revalidar la majoria absoluta amb 5 regidors contra els 4 de CiU. A meitat de legislatura un independent es va passar al grup no adscrit, fent govern amb CiU i girant la truita. Ara, el cap de llista independent, Jordi Gironès, està disposat a recuperar l'Ajuntament.

Riudellots

L'alcaldessa, Montserrat Roure, tornarà a encapçalar la llista de CiU, qui actualment, amb cinc regidors, governa amb majoria absoluta. L'alcaldessa intentarà, com a mínim, obtenir la mateixa majoria per damunt d'ERC, que té un regidor, i Independents per Riudellots, que en té tres.

Bonmatí i Sant Julià

Res fa pensar que es produeixin grans canvis perquè no es torni a repetir el govern monocolor de CiU amb sis regidors. A l'oposició tres regidors independents adscrits a ERC. L'alcalde, Joan Grabulosa, encara no té clar si repetirà com a cap de llista.

Sils

Independents per Sils té clar que es tornarà a presentar per governar, tal com fa ara. No ho és tant que repeteixi l'alcalde Martí Nogué, com a cap de la llista adscrita al PSC. Quant a CiU, també està clar que farà llista. L'actual portaveu, Xicu Anoro, assegura, però, que no té cap ganes de tornar a l'Ajuntament. També farà llista ICV-EUiA-EPM. Més complicada resulta la continuïtat de la llista adscrita a ERC, AMS, escindida a la meitat del mandat.

Tossa de Mar

Les candidatures a la població de la Costa Brava continuen amb accent clarament femení. L'alcaldessa de CiU, Imma Colom, es mostra disposada a tornar a encapçalar la llista de CiU i revalidar la còmoda majoria absoluta que té ara amb set regidories. També repetirà, si la seva llista ho vol, Gisela Saladich per AIETU. Falta confirmar si també ho farà la candidata del PSC, Pilar Mundet.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.