Política

santa coloma de gramenet

La justícia avala l'acomiadament de dos imputats en el cas Pretòria

El govern de Parlon manté que els dos exgerents implicats en la trama de corrupció van ser deslleials amb l'Ajuntament

Els acomiadats recorreran al TSJC

La titular del jutjat social 26 de Barcelona ha donat la raó a l'Ajuntament de Santa Coloma per l'acomiadament dels exdirectors gerents i imputats pel cas Pretòria, de presumpta corrupció urbanística Pascual Vela i Lluís Falcón. En les sentències, conegudes ahir, la magistrada Anna Marina Conejo desestima les demandes presentades pels antics càrrecs de confiança de l'exalcalde Bartomeu Muñoz (també imputat en el cas penal) contra la seva destitució aprovada fa cinc mesos pel govern de Núria Parlon (PSC).

L'alcaldessa va informar ahir a la tarda els grups de l'oposició en junta de portaveus urgent i extraordinària de les dues sentències, en què la jutgessa avala els raonament que va al·legar l'Ajuntament colomenc per fer fora Vela i Falcón. Per això, declara procedents els dos acomiadaments dels exgerents i, per tant, no tenen dret a cap indemnització.

En la resolució, la titular del jutjat social aclareix que pot valorar les escoltes telefòniques que la Guàrdia Civil va fer en el procés penal que l'Audiencia Nacional té obert contra Falcón i Vela, entre d'altres (i que són la base central de les acusacions), perquè la doctrina del Tribunal Suprem deixa clar que poden analitzar el mateix material probatori perquè “la jurisdicció penal i laboral operen sobre culpes distintes”.

Els expedients disciplinaris que l'alcaldessa va fer obrir el juny sobre les actuacions de Vela i Falcón en el decurs de la seves funcions al consistori justificaven els dos acomiadaments. I és que l'informe extern va concloure que els dos exdirectors tenien “responsabilitat disciplinària per transgressió de la bona fe contractual i l'abús de la confiança en el desenvolupament del seu treball”. És a dir, per haver donat informació privilegiada a una persona aliena al consistori: Luis García, Luigi, considerat el cap de la tram i amic de l'exalcalde. En una de les sentències, fins i tot, es reprodueix que Falcón va cobrar de Proinosa 35.607 euros per uns estudis fets a Sant Andreu de Llavaneres i poc després va adjudicar obres a la mateixa empresa a Santa Coloma.

És previsible que els dos acomiadats recorreran ara contra la resolució al Tribunal Superior de Justícia de Catalunya.

LA DATA

27.09.10
El ple de l'Ajuntament de Santa Coloma aprova l'acomiadament de Lluís Falcón i Pascual Vela.
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.