Política

Carod defensa que Puigcercós hauria d'haver dimitit la nit electoral

El vicepresident del govern en funcions considera que en qualsevol país europeu, “uns líder que han fet perdre 545.000 vots a ERC només tenen una sortida, com va fer Montilla”

“Em sento molt allunyat en el fons i les formes de l'ERC dels últims temps”

Rebutja ser coresponsable de la derrota electoral i proposa crear una plataforma catalana d'esquerres per anar junts al Congrés

Les primeres declaracions del vicepresident de la Generalitat de Catalunya, Josep-Lluís Carod-Rovira, després de la desfeta electoral d'ERC el passat 28-N han estat clares: Puigcercós i Ridao han de dimitir, no se sent coresponsable de la derrota electoral, considera que la campanya d'ERC va ser “pèssima”, reclama una renovació del partit a mans de gent jove i aposta per crear una plataforma de gent d'esquerres per ser una alternativa potent al Congrés dels Diputats.

Carod ha iniciat el seu discurs, en una entrevista a RAC1, assegurant: “Em sento molt allunyat en el fons i les formes de l'ERC dels últims temps”. I per això, no només va deixar d'assistir a les reunions del consell executiu i als diferents actes de partit durant els últims mesos -de fet, ha assegurat que fa més d'un any que no parla amb Joan Puigcercós- sinó que va viure la nit electoral lluny de la seu d'ERC, a casa seva.

Carod-Rovira ha iniciat l'anàlisi dels resultats de les passades eleccions a Catalunya assegurant que. al seu entendre, “els temps de crisi castiguen tots els governs perquè quan les coses van maldades el primer problema nacional a resoldre són els problemes econòmics”. Per això, “la gent ha preferit votar CiU, perquè es fia més dels partits de casa, i com en els millors temps de Jordi Pujol, Convergència sap representar molt bé els de casa”.

Dit això, l'encara vicepresident de la Generalitat de Catalunya ha assegurat que en una campanya electoral, “amb més d'espectacle que de política”, tant PSC com ERC han fet “pèssimes campanyes a la defensiva”.

En la seva opinió, “ERC ha fet una regressió, un viatge en el túnel del temps”, on el primer error ha estat no voler jugar a primera divisió. “ERC ha estat condicionada per les joventuts, i per formacions no parlamentàries com Solidaritat Catalana i Reagrupament”, ha afirmat.

Per tant, després dels resultats obtinguts, Carod-Rovira no ha deixat cap ombra per al dubte: “En qualsevol país europeu, uns líders que han fet perdre 545.000 vots a ERC només tenen una sortida, com va fer José Montilla, la mateixa nit electoral assumint les seves responsabilitats”.

Per Carod, “l'error màxim” comès per ERC durant la campanya ha estat “no voler jugar a primera divisió”, intentant defensar un lloc entre el PSC i CiU, sinó competint amb partits “minoritaris” com Solidaritat per la Independència, de Joan Laporta, i Reagrupament, de Joan Carretero. Carod no entén que ara, la principal preocupació del partit sigui saber si les CUP es presenten o no a les municipals.

Carod ha deixat clar que les seves crítiques no van dirigides a ERC sinó als seus dirigents i que la seva intenció és seguir militant dins del partit, tot i que ha defensat que el canvi de rumb d'Esquerra l'hauria de liderar la gent jove “molt potent” que hi ha en els ajuntaments d'arreu del país.

Amb tot, Carod ha fet una proposta de cara a concórrer a les eleccions estatals. Pel vicepresident del govern en funcions caldria crear una plataforma on “els catalans d'esquerres que volen un Estat, ja sigui federal o independent, s'unissin per concórrer junts [a les eleccions estatals] i per erigir-se com una alternativa seriosa al centredreta [en referència a CiU]”.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.