Política

santa coloma de gramenet

La fiscalia defensa les escoltes

El fiscal anticorrupció manté que es van fer amb totes les garanties

La fiscalia anticorrupció es va oposar ahir a declarar nul·les les escoltes telefòniques que va fer la Guàrdia Civil del cas Pretòria, com demanen els advocats defensors. En la vista celebrada a la secció quarta de la sala penal de l'Audiencia Nacional, els advocats de l'exgerent de l'Ajuntament colomenc Pascual Vela; de Luis García, Luigi; de l'exalcalde Bartomeu Muñoz, i dels exalts càrrecs en governs de CiU Lluís Prenafeta i Macià Alavedra van defensar que el jutge Garzón –substituït per Rafael Ruz– va aprovar les escoltes telefòniques i les seves pròrrogues sense justificar-les, tal com marca la llei. En aquest sentit, l'advocat de Muñoz, Fermí Morales, va afirmar en sortir de la vista que les escoltes “han provocat un trencament de les garanties constitucionals”. Pastor, de la seva banda, va defensar que totes les escoltes s'havien fet amb totes les garanties processals.

Ruz manté imputades per aquesta causa vint persones, totes en llibertat, i en el cas de Garcia i Muñoz sota una fiança de 500.000 euros i d'Alavedra i Prenafeta, de 200.000. La trama de corrupció investigada d'entrada per Garzón hauria defraudat més de 44 milions d'euros dels ajuntaments de Santa Coloma, Badalona i Sant Andreu de Llavaneres.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.