Política

Educació

La UdG difon com compartir cotxe

L'anomenat E-hitchhiking, un sistema innovador per compartir cotxe aprofitant els darrers avenços tecnològics, es va presentar ahir en un acte al Parc Científic i Tecnològic de la UdG. Les proves pilot, que es van fer del 8 de febrer al 8 de novembre, han comptat amb la participació de 100 usuaris, que van compartir 2.700 viatges i 59.000 quilòmetres, amb una mitjana d'ocupació de 2,13 persones. Això va suposar un estalvi de més de 8,8 tones de CO2 emeses. Tal com va informar aquest diari, els bons resultats obtinguts faran que aquest sistema s'ampliï durant l'any vinent a tota la comunitat universitària.

El sistema impulsat per la UdG i el Parc Científic és capaç de processar les dades en temps real i incorpora un sistema de valoració intel·ligent. També incentiva els usuaris per mitjà d'una nova moneda social (els hitchies) que pot ser bescanviada per descomptes i serveis.

M.C.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.