Política

badalona

CiU situarà Anna Pruneda en un lloc rellevant de la llista electoral

L'expresidenta del Círcol Catòlic de Badalona s'incorpora al projecte nacionalista en qualitat d'independent

Anirà entre els números 3 i 5

Quan falten just cinc mesos per a les eleccions municipals, els partits polítics s'afanyen a incorporar aquelles persones que poden donar un salt qualitatiu al seu projecte. A Badalona, CiU ha fet pública una incorporació que es venia gestant des de l'estiu. Es tracta de l'expresidenta del Círcol Catòlic Anna Pruneda, que ja ha donat el sí a la federació nacionalista, a la qual s'incorpora en qualitat d'independent. El cap de llista de CiU, Ferran Falcó, ha anunciat que Pruneda ocuparà un lloc rellevant a la candidatura, i això significa que se situarà en la posició tres, quatre o cinc. Aquesta aposta representa que molt malament li haurien d'anar les coses a CiU perquè Anna Pruneda no sigui regidora de l'Ajuntament de Badalona en el proper mandat –CiU té ara cinc regidors, però diferents enquestes apunten una tendència a l'alça).

L'entrada de Pruneda en un lloc rellevant de la llista obligarà la coalició a moure algunes peces respecte a l'última candidatura, i fins i tot es podria donar el cas d'haver de prescindir d'alguns dels regidors actuals. Aquesta situació s'evitaria en cas que algun edil acabés tenint una responsabilitat en el proper govern de la Generalitat, una opció que en files nacionalistes es considera viable. En cas que no sigui així, algun dels actuals regidors (Josep Pera, Montserrat Juárez o Mercè Rius) cauria dels llocs rellevants de la llista, però això no vol dir que no pugui continuar formant part del projecte nacionalista, tot i que des d'una vessant diferent. Falcó diu que totes les opcions possibles han estat plantejades en el si del seu equip de treball i que tots els edils “s'han mostrat conformes a fer les passes necessàries per poder incloure l'Anna Pruneda” en el projecte. “Aquesta manera de reaccionar –apunta Falcó– diu molt a favor de les persones de CiU que estan a l'Ajuntament”.

El líder convergent recorda que al febrer, quan va presentar el document La Badalona que suma, ja va apuntar la conveniència d'obrir l'espai polític als representants de la societat civil, una aposta que no indica necessàriament que la candidatura s'ompli d'independents. “Sumarem gent nova al nostre projecte, que no vol dir només incorporar-los a les llistes”, diu Falcó.

LA FRASE

L'Anna ens aporta un valor afegit ara que estem vestint el projecte de la Badalona que suma
Ferran Falcó
alcaldable de ciu
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.