Política

Artur Mas, investit el 129è president de la Generalitat

L'abstenció dels 28 diputats del PSC i els vots dels 62 diputats de CiU l'investeixen president

“No em sento un salvador d'aquest país, sinó un simple servidor”

Té paraules d'agraïment pels expresidents Pujol, Maragall i Montilla, amb qui confessa haver mantingut moltes reunions secretes

Artur Mas s'ha convertit aquest dijous en el 129è president de Catalunya. Ha estat poc abans de les 13.30h del migdia, després de la votació que s'ha fet al Parlament, en què ha rebut el suport dels 62 diputats de CiU i l'abstenció dels 28 del PSC, cosa que ha permès investir-lo president per majoria simple. La resta de grups hi han votat en contra. Dilluns que ve, 27 de desembre, Mas prendrà possessió del càrrec al Palau de la Generalitat.

Mas, en un breu discurs un cop ha estat investit, ha assegurat sentir-se “especialment honorat per la responsabilitat que m'atorguen”. “Després de tots aquests anys, no em sento un salvador d'aquest país, sinó simplement un servidor útil, honest, eficaç i lleial, enamorat del país de la seva gent”, ha assegurat.

El 129è president català ha tingut paraules d'agraïment, en primer lloc, per l'expresident Jordi Pujol, a qui ha agraït que “confiés en una persona llavors desconeguda i bastant discutida”. També ha tingut paraules per la “gent de CiU”, especialment per Josep Antoni Duran i Lleida i pels diputats i diputades del grup dels últims anys.

Després ha parlat de l'expresident Pasqual Maragall i, per últim, del president sortint, José Montilla, amb qui ha assegurat haver mantingut una “relació més sovintejada i més propera” del que la gent es pugui pensar. De fet, ha explicat que han mantingut moltes reunions secretes al llarg de la legislatura per tractar qüestions “importants” de país. Finalment, ha tingut paraules per la seva família, la seva dona Elena, els seus fills i els seus pares. Ha estat en aquest moment on Mas ha mostrat l'emoció amb una veu trencada.

Mas ha acabat el seu discurs esperant que quan “s'elegeixi el 130è president de la Generalitat li puguem deixar un bon llegat”.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.