Política

santa coloma de gramenet

Gramepark torna a mans del consistori colomenc

L'Oficina Antifrau de Catalunya aixeca el control judicial de l'empresa, intervinguda arran del cas Pretòria

L'empresa municipal Gramepark ha tornat a mans de l'Ajuntament de Santa Coloma de Gramenet, després de gairebé 13 mesos intervinguda judicialment per l'Oficina Antifrau de Catalunya (OAC) arran del cas Pretòria. La formalització de la nova situació de l'empresa es va fer dijous al ple, en què es va aprovar el nomenament dels nou consellers de l'ens públic. A diferència dels anteriors representants, que eren de perfil tècnic, els nous són tots regidors, excepte el gerent del consistori i la responsable de l'àrea econòmica, que també passen a ser consellers de Gramepark. Segons el gerent, Fernando Hernández Baena, el fet que els membres del consell d'administració siguin regidors és “el model habitual i ordinari d'aquest tipus d'empreses”. “El que no era normal era que els consellers fossin tècnics, perquè és un tipus de personal que està limitat jeràrquicament en la pressa de decisions”, va dir ahir Baena.

Juntament amb el nomenament dels nous consellers, el ple també va aprovar la creació d'una comissió executiva, encapçalada per l'actual responsable dels serveis territorials, Esteve Serrano (PSC). La creació d'aquesta comissió, que ha estat una recomanació de l'administració judicial, pretén “reforçar el model de gestió de Gramepark” i permetre que l'Ajuntament faci seguiment de l'activitat de l'empresa.

L'alcaldessa, Núria Parlon (PSC), va assegurar ahir que la notícia és “molt positiva”, ja que demostra “una normalització en la situació de l'empresa”. Segons l'alcaldessa, financerament, Gramepark “està molt millor ara que fa un any”. “Estem desenvolupant el pla de negoci tal com es va aprovar”, va defensar. La renovació del consell d'administració es va aprovar amb els vots a favor del PSC i PP, el vot contrari d'ICV-EUiA i l'abstenció de CiU.

LA DATA

30.11.09
L'Audiència Nacional adopta la mesura cautelar d'administració judicial de l'empresa Gramepark.

LA FRASE

És una notícia positiva perquè significa que s'ha normalitzat la situació de Gramepark
Núria Parlon
alcaldessa de santa coloma

LA XIFRA

60
milions d'euros és el forat que, segons l'auditoria de Deloitte, tenia l'empresa municipal Gramepark.
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.