Política

torredembarra

La retallada dels sous eixuga el deute del 2009

L'any passat, hi havia un romanent negatiu de tresoreria de 188.000 euros

L'Ajuntament de Torredembarra va aprovar en el ple de caràcter extraordinari celebrat ahir la destinació de l'import econòmic que ha estalviat des que el mes de juny van entrar en vigor les mesures per contenir el deute públic recollides en el polèmic “decret Zapatero”, que és com es va conèixer popularment. Cal recordar que entre aquests nous plantejaments que va tirar endavant el govern estatal hi havia una retallada mitjana del 5% del sou dels funcionaris, així com la seva congelació el 2011. L'alcalde, Daniel Masagué (CiU), va detallar que amb la baixada dels salaris del personal, el consistori ha estalviat més de 200.000 euros. Amb els vots a favor de l'equip de govern i en contra de l'oposició, es va donar llum verd perquè amb una part d'aquest import s'eixugués de manera íntegra el romanent negatiu de tresoreria que hi havia el 2009, que era de 188.000 euros; la resta de diners estalviats en aquest capítol aniran a parar al retorn de préstecs.

El portaveu del principal partit a l'oposició, Enric Grangel (PSC), va explicar que sobretot va estar en desacord amb la inclusió d'una modificació del pressupost del 2010 per fer front a una sèrie de comptes pendents amb Enher com a conseqüència que “en el pressupost inicial no es va preveure la pujada que s'ha produït en les tarifes”. Aquí, la diferència és de 293.905,53 euros, que es destinaran a sufragar factures a la companyia elèctrica, així com d'altres provinents de serveis de comunicacions, com ara de telefonia i d'internet. “Per fer aquesta ampliació, era necessari incorporar a l'expedient l'informe de l'interventor, cosa que no s'ha fet, ja que estava de vacances quan es va confeccionar”, va criticar Grangel.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.