Política

Vilert va amenaçar de no ser al ple de pressupostos

Esquerra no veu elements que posin en perill el govern de la Diputació

Els socialistes ho van interpretar només com una catxa

CiU observa una forta crisi de relació entre el PSC i ERC

El president de la Diputació de Girona, Enric Vilert, va amenaçar, en junta de portaveus, de no assistir en el ple de pressupostos per desavinences entre ERC i el PSC. La notícia va córrer ràpidament entre els diputats de la corporació, especialment entre els de CiU, que es refia de recuperar el govern de la Diputació després de les municipals del maig del 2011.

Per a la presidenta del grup del PSC i vicepresidenta primera de la Diputació, Teresa Ferrés, l'absència de Vilert en el ple hauria obert un ventall de possibilitats nou. Amb tot, Ferrés va matisar que va situar el moment de tensió dins la lògica de les negociacions d'uns pressupostos. “Per què ho deia, si no ho podia complir? Va ser una catxa a l'estil del que ens té acostumats”, va afegir la vicepresidenta, que va precisar: “Nosaltres vam escoltar i res més: no vam traslladar cap malestar als socis”.

El president de CiU a la Diputació, Gabi Casas, va assegurar ahir que el seu grup va donar una importància relativa al fet i que, de cap manera, mai no va sentir l'impuls de plantejar una moció de censura. “Falten sis mesos i hauríem dit que no. Que acabin de fer la guerra entre ells. Volem entrar-hi per la via dels vots i tenim possibilitats de recuperar la Diputació”. Casas, alcalde de Fornells de la Selva, va criticar que CiU no pugui governar la Diputació sent el partit amb més vots a les municipals, amb més regidors, amb més alcaldes i amb més diputats. “És un govern muntat des de Barcelona, vinculat al tripartit, i no s'han entès mai entre ells. Fa temps que el clima entre el PSC i ERC és molt enrarit”. El portaveu de CiU i president d'Unió a les comarques gironines, Jaume Torramadé, va asseverar que no va fer cap cas a l'amenaça de Vilert: “Em va semblar greu que ho digués a davant d'una persona que no és del govern, com jo. Els seus problemes se'ls han de resoldre entre ells i no han de transcendir a fora del govern”.

El president regional d'Esquerra a Girona, Josep Carrapiço, va dir que no hi ha cap fet que hagi posat en perill l'estabilitat del govern de la Diputació de Girona: “La prova que el govern de la Diputació és estable és que cap membre del PSC no m'ha dit res. Ningú”.

La desavinença

El nucli central de la desavinença entre el PSC i ERC rau en la proposta de Vilert de crear un nou càrrec de confiança, el de relacions institucionals, que aglutinaria les funcions de premsa i protocol. Per a aquest càrrec, s'hauria pensat en David Mascort, director territorial d'Innovació, Universitats i Empresa a les comarques gironines en temps del tripartit i tinent d'alcalde a Vilablareix, on Vilert és l'alcalde. Els socialistes entenen que un nou càrrec a les acaballes del mandat no té sentit: “No entrarem a fer lectures polítiques, però si algú l'ha de crear ha de ser el nou govern de la Diputació”, remarca Teresa Ferrés.

Carrapiço també va defensar la vàlua de Mascort: “En el supòsit que es plantegés la incorporació de David Mascort a la Diputació, tenint en compte la seva vàlua personal, seria una bona notícia per a la institució. No trobaràs ningú que parli malament de David Mascort. Pot demostrar a la Diputació el mateix que a la Generalitat”.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.