Política

L'Ampolla

Sancho deixa l'alcaldia per ocupar un alt càrrec a Salut

L'exdelegat de la Generalitat a l'Ebre serà nomenat avui secretari d'Estratègia i Coordinació, el número tres del conseller Ruiz

Abandonarà l'acta de diputat, però es planteja continuar de regidor

El diputat de CiU i alcalde de l'Ampolla, Frances Sancho, serà confirmat avui com a nou secretari d'Estratègia i Coordinació del Departament de Salut. El nomenament de Sancho, el primer ebrenc que ocupa un alt càrrec en el govern d'Artur Mas, ha de fer-se oficial després de la reunió del Consell Executiu d'aquest dimarts, al costat dels de Xavier Crespo (Seguretat), Jordi Cuminal (Comunicació) i Antoni Castellà (Universitats). En canvi, alguns problemes d'última hora han obligat el govern a retardar com a mínim una setmana el nomenament del nou delegat de la Generalitat a les Terres de l'Ebre. Tot i això, el més ben situat per ocupar el càrrec continua sent l'alcalde d'Arnes i diputat de CiU, Xavier Pallarès.

Sancho haurà de coordinar l'estratègia sanitària del govern de Mas i la seua estructura; coordinar el cap de gabinet del conseller Boi Ruiz; dirigir la comunicació de Salut, i establir les relacions institucionals del seu departament amb el Parlament. La primera conseqüència del nomenament serà que Sancho haurà de renunciar avui mateix a l'acta de diputat, obtinguda contra pronòstic el 28 de novembre, ja que l'alcalde de l'Ampolla ocupava el novè lloc en la candidatura de CiU per Tarragona.

Ruiz, de nou diputada

El seu escó l'ocuparà la fins ara diputada d'Unió Meritxell Ruiz, número 10 de la llista. La reusenca havia desaparegut dels llocs de sortida pels equilibris territorials, però ara repetirà al Parlament.

En canvi, Sancho no haurà de deixar per obligació legal l'alcaldia de l'Ampolla. “Els dos càrrecs no són incompatibles, ja que durant l'etapa del tripartit es va reformar la llei i es van equiparar els secretaris amb els delegats del govern”, va aclarir ahir Sancho. Tot i això, la seua intenció és deixar l'alcaldia i potser quedar-se com a regidor de l'Ajuntament, tot i que és una decisió que ha d'acabar de madurar després de parlar amb el seu equip de govern a l'Ampolla. “Aquest nou escenari de no incompatibilitat jurídica ens permet fer els canvis de l'Ajuntament amb més tranquil·litat, al nostre ritme”, va admetre Sancho, que va donar per fet que deixarà l'alcaldia per responsabilitat. “Un regidor pot fer gestions des de Barcelona; però un alcalde ha de poder viure el dia a dia del poble, perquè al final és el poble qui se n'acaba ressentint”, va assenyalar. Sancho no ho va anunciar, però qui té més números per substituir-lo a l'alcaldia és el regidor Francesc Arasa. El que Sancho té present és que conduirà un dels “transatlàntics” de la Generalitat: “El repte és reduir la despesa, sense perdre qualitat en el servei”, va dir.

LA FRASE

Confio que puguem prioritzar aquelles inversions que més es necessiten al territori
Francesc Sancho
Secretari d'Estratègia i Coordinació de salut
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.